Uutisen päiväys

24.11.2013← Takaisin

Kyllönen ja Jauhojärvi perinteisen parhaat Rovaniemellä

Anne Kyllönen ja Sami Jauhojärvi veivät ykköstilat Suomen Cup-viikonlopun Rovaniemellä päättäneillä perinteisen normaalimatkoilla. Kyllönen oli perinteisen vitosella 4,9 sekuntia Aino-Kaisa Saarista nopeampi, Jauhojärvi jätti tiukalla miesten kympillä Tero Similän vain 0,5 sekunnin erolla toiseksi.

– Tuntemukset oli hyvät, aika vähän eilinen (sprintti) loppujen lopuksi painoi. Toiselle kierrokselle lähdettäessä alkoi kylmä aika paljon kangistaa hiihtoa, sai ihan tsempata, että löytyi jotain rytmiä. Vitosen kisassa pitää mennä alusta loppuun niin kovaa kuin jaksaa mennä, Kyllönen sanoi.
Aino-Kaisa Saarinen on tehnyt haastavan viime kauden jälkeen väkevää paluuta terävimmälle huipulle. Saarinen on alkukaudella päässyt hyvään iskuun niin perinteisellä kuin vapaalla, ja oli syystäkin iloinen sunnuntaisesta hiihdostaan.
– Suunta on oikea. Kisa kisalta vauhti on parantunut. Olen iloinen, että sain hiihtää rennosti ja kovaa koko vitosen, Saarinen sanoi.
Kolmanneksi sijoittunut Kerttu Niskanen on hiihtänyt alkukaudella tasaisesti. Sama vire jatkui sunnuntaina.
– Vähän oli tahmean tuntuista, pikkukohmeessa olin koko matkan, Niskanen sanoi.
Miesten kympillä kolmannen sijan vei Anssi Pentsinen, joka hävisi Jauhojärvelle 7,1 sekuntia. Kotiladuillaan ja nimikkolenkillään Jauhojärvi ei voitostaan yllättynyt.
– Eilen iltalenkillä oli jo tunne, että tulee voitto. Rukalle lähden antamaan olympianäyttöjä. Minulle ennen kaikkea lauantai kisa on henkilökohtaisesti tärkeä, Jauhojärvi sanoi.
Tero Similä jatkoi hyvää alkukauttaan.
– Voittoa lähdin hakemaan, mutta se jäi vähän. Ei voi pettynyt olla, kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Hommat ovat tällä hetkellä ihan hyvällä mallilla, Similä sanoi.
Pentsiselle kymppi perinteisellä on yksi muista hyvistä matkoista.
– Hyvä oli. Tänään tuntui jo verryttelyssä ihan hyvältä, Rukan maailmancupissa sprintissä kärkisijoja metsästävä hiihtäjä sanoi.
Suomen Cup jatkuu tammikuun toisena viikonloppuna Keuruulla.
Tulokset: www.oh.fi