Uutisen päiväys

27.1.2013← Takaisin

Kyllönen hiihti SM-kultaa, hopeasta tiukka taistelu

Naisten perinteisen 5 kilometrin Suomen mestaruus meni 11 sekunnin kaulalla Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllöselle. Hopeasta käytiin tiukka taistelu. Lempäälän kisan Aino-Kaisa Saarinen hiihti hopealle 0,2 sekunnin erolla Vieremän Koiton Kerttu Niskaseen.

- Ei tämä täydellistä ollut, mutta erittäin hyvä hiihto oli tänään alusta asti. Latu oli mun mielestä raskas ja koko ajan sai tehdä töitä, Anne Kyllönen kertoo.
Tuore Suomen mestari jää Jämijärvelle pariksi päivää leireilemään ennen kuin lähtee keskiviikkona kohti Sotshin maailmancupia.
- Nyt on tärkeintä pysyä terveenä ja saada riittävästi lepoa ennen MM-kisoja, kun tässä tulee paljon matkusteluja sekä raskas maailmancup, Kyllönen kertoo.

Hopeaa hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli helpottunut sunnuntain kisan jälkeen. Perjantaina perinteisen sprintissä tekniikkaa hakenut Lempäälän Kisaa edustava hiihtäjä sai lauantain treeneissä korjattua tekniikkansa.
- Minulla oli perjantaina sprintissä suuria vaikeuksia tekniikan kanssa. Hiihdin niin täysillä kuin pystyin, mutta kun tekniikka ei ollut kunnossa, niin ei se mihinkään vienyt. Tekniikka oli niin sekaisin, etten tiennyt missä asennossa olisi kropan pitänyt olla, että saan suksen toimimaan. Tänään oli hiihto teknisesti hyvällä tasolla: rentoa, mutta kyllä siitä vielä terävyys ja kunnon runttaus puuttuu, Saarinen kertoi.
Saarinen haki tekniikkaan parannusta lauantaina ”hiihtokoulusta”. Vajaan puolen tunnin harjoittelusessio Reijo Jylhän kanssa auttoi suurimpiin ongelmiin.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen otti naisten perinteisen 5 kilometrillä pronssia niukalla 0,2 sekunnin erolla Saariseen.
- Tuli toinen mitali, mutta ryökäle saman värinen, enkä saanut kirkastettua, Niskanen nauroi.
- Vitonen sopii mulle hyvin, mutta ehkä vielä mieluisampaa olisi ollut, jos olisi ollut vähän pitempi matka. MM-kisoissa henkilökohtaisista matkoista perinteisen 30 kilometriä olisi kaikista mieluisin.

Koko mitalikolmikko toivottaisi 5 kilometrin perinteisen väliaikalähdön myös arvokisamatkaksi.

Tulokset: www.jamism.fi/tulokset

Anne Kyllönen, Kainuun Hiihtoseura 15.15,7
Aino-Kaisa Saarinen, Lempäälän kisa +11,3
Kerttu Niskanen, Vieremän Koitto +11,5