Uutisen päiväys

7.3.2018← Takaisin

Krista Pärmäkoski viides Drammenin sprinttikilpailussa

Maastohiihdon maailmancupia jatkettiin tänään Norjan Drammenissa sprinttikilpailuilla. Parhaiten päivän kilpailussa sijoittui Krista Pärmäkoski, joka taisteli itsensä finaaleihin, josta tuloksena viides sija.

- Pitää olla tyytyväinen päivän suoritukseen. Yllätyin, että aika-ajo oli niinkin hyvä. Huomasi, että aika väsynyt on kroppa. Yllätyin, että aina vaan meni jatkoon ja jatkoon, finaalissa oli kyllä jo aika lailla eväät syöty. Selkeästi se toinen välierä vaikutti siihen, ettei ollut enää mitään tsäännssiä finaalissa yrittää taistella, kertasi Pärmäkoski.

Krista Pärmäkoski käy tällä hetkellä kovaa taistelua myös maailmancupin kokonaistuloksissa kolmannesta sijasta Jessica Digginsin kanssa.

- Diggins sai vähän hyvää taas, hän oli kolmas, eli jää vähän enempi tehtävää lopputalveen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Kollenille ja sitten vielä Faluniin, sitä kohti, lisää Pärmäkoski.

Myös Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen jatkoivat karsinnasta puolivälieriin, mutta karsiutuivat jatkosta. Anne KyllösenLeena Nurmen ja Mona-Liisa Nousiaisen kilpailut päättyivät aika-ajoihin.

Naisten tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Miesten kilpailussa karsinnasta jatkoon hiihtivät Ristomatti HakolaAnssi Pentsinen ja Lauri Vuorinen. Miehillä kilpailu päättyi puolivälieriin. Pentsinen oli eränsä neljäs ja samassa erässä hiihtänyt Vuorinen erän kuudes. Ristomatti Hakola taisteli itsensä eränsä kolmanneksi, mutta aika ei kovatasoisessa kilpailussa riittänyt jatkoon.

Pentsinen koki päivän olleen onnistunut ja kunnon olleen jo parempi kuin viime viikolla Lahdessa.

- Tänään oli hyvä päivä, varsinkin erähiihtovaiheessa. Aika-ajossa oli ehkä liian paljon pitoa, sitä vähennettiin eriin ja mielestäni saatiin toimiva suksi. Erässä hiihdettiin paukusta loppuun asti niin paljon, kuin lähti ja oon tyytyväinen, että pystyi siihen kohtuu hyvin vastaamaan. Ihan ei riittänyt välieriin asti loppuvenytys. Kunto vaikuttaa hyvältä, pystyy suorittamaan lyhyelläkin palautusajalla, kommentoi Pentsinen

Toni KeteläMartti Jylhä ja Juuso Haarala karsiutuivat erävaiheista. 21-vuotias Juuso Haarala oli vahvasti kiinni jatkopaikassa, mutta epäonninen kaatuminen vesitti kilpailun jatkohaaveet.

- Hiihto lähti hyvin liikkeelle, väliaika oli mäen päällä kaksi sekuntia kärkeen. Viimeisessä alamäessä sijoitus oli 21., eli hyvin oltiin pelissä mukana! Tultiin viimeiseen hevosenkenkään, liisteri tarras kiinni ja vedin nenälleen. Kisa oli mun osalta siinä sitten. Kova pettymys. Jos jotain positiivista, niin hiihto oli hyvän tuntuista ja niin kuin väliajat kertoo niin oltiin hyvin pelissä mukana. Nää on kovia kisoja ja pienet on erot, näissä pitää pysyä pystyssä, totesi Haarala.

Miesten tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne


Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Krista Pärmäkoski
Anssi Pentsinen
Juuso Haarala
Lauri Vuorinen
​Ristomatti Hakola

Kuva: SHL/Touho Häkkinen