Uutisen päiväys

29.1.2017← Takaisin

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen kuudensiksi Ruotsin maailmancupissa

Suomalaisista parasta vauhtia maastohiihdon maailmancupissa pitivät sunnuntaina Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen. Pärmäkoski oli naisten 15 kilometrin perinteisellä kuudes, miesten 30 kilometrin perinteisen taistossa Niskanen ylsi samaiselle kuudennelle sijalle.

Krista Pärmäkoski jatkoi kelvollisia otteitaan myös sunnuntaina, kun tuloksena oli siis kuudes sija. Suomalaisen mukaan lauantain sprintti näkyi sunnuntain tekemisessä.

"Aika vaikea kisa, lähdettiin tosi kovaa liikkelle ja aika rohkeasti lähdin siihen norjalaisten perään. Se vähän keräsi happoja, viimeinen kymppi oli aika taistelua. Suksi oli ehkä aavistuksen herkkänä. Vaikea sanoa, johtuiko se siitä, että itsellä ei ollut tänään paras päivä. Varmasti eilinen painoi jonkin verran", Pärmäkoski sanoi.

Myös Pärmäkosken takana suomalaispanos oli kaikkiaan hyvää. Laura Mononen hiihti kahdeksanneksi, Anne Kyllönen yhdeksänneksi, Kerttu Niskanen 11:nneksi ja Aino-Kaisa Saarinen 19:nneksi.

"Kärkeenhän tuli paljon eroa. Mutta ihan ookoo hiihto itseltäni, nainen ja suksi toimivat ihan hyvin. Pitäisi vaan rohkeammin lähteä yrittämään", Mononen sanoi.

Kolme ensimmistä sijaa menivät Norjaan kolmikolle Marit Björgen - Ingvild Flugstad Östberg - Heidi Weng.

Koko kisan ajan kärjen tuntumassa sivakoinut Iivo Niskanen teki miesten kilpailussa hyvän hiihdon. Päivän paras suomalainen ylitti maaliviivan kuudentena, 9,8 sekuntia kärkeä perässä.

"Ihan ookoo-tekemistä, muttei tällä kertaa riittänyt kärkikamppailuun. Mutta ihan hyvä kisa. Edessä mentiin kokoajan kovaa, pieniä marginaaleja ne ovat. Tänään pystyi olemaan hyvissä asemissa mäkien päällä, mutta yllättävän kaukaa tuli peesihyöty stadionille tullessa."

Kaikki maaliin hiihtäneet suomalaiset ylsivät 20 parhaan joukkoon, sillä Matti Heikkinen oli sunnuntain kilpailussa 14:s ja Sami Jauhojärvi 18:s. Lari Lehtonen keskeytti noin 20 kilometrin kohdalla.

Erittäin kovatasoisessa miesten perinteisen kisassa voiton vei Norjan Emil Iversen, joka löi kakkoseksi tulleen maanmiehensä Martin Johnsrud Sundbyn 3,7 sekunnin erolla. Ruotsin Calle Halfvarsson painoi kolmanneksi.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Naisten maailmancupin tilanne

Miesten kisan tulokset
Miesten maailmancupin tilanne

Kommentteja Soundcloudissa

Jutun kuva: SHL / Touho Häkkinen.