Uutisen päiväys

1.3.2013← Takaisin

Kolmenkympin kisaan korkein odotuksin

Naisten viimeinen MM-kisastartti Val di Fiemmessä on lauantaina. Kolmenkympin perinteisen kisaan lähtee neljä kovaa suomalaisnaista, joista moninkertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen pääsee starttaamaan tuoreilla jaloilla.

Suomen joukkue lähtee korkeilla odotuksilla huomiseen kisaan.
- Lähdemme huomiseen kovin odotuksin, sillä kaikilla naisilla on mahdollisuus hiihtää onnistuessaan kymmenen kärkeen. Kolmenkympin kisassa jokaisella urheilijalla on mahdollisuus kahteen suksivaihtoon ja se tuo oman värinsä kisaan, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.
Kisassa kierretään samaa viiden kilometrin latua kuin vapaan kisassa eli nousua on paljon.
- Kun hiihdetään noinkin pitkää matkaa kuin kolmea kymppiä, niin varmasti rupeaa jaloissa jossakin vaiheessa tuntumaan. Suksien vaihto tuo varmasti oman haasteensa. Koskaan ei ole suksiparit identtisiä, mutta voitelu on, ellei keli muutu, maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen sanoo.

Ladun varrelta on kuuluneiden puheiden mukaan, huomenna 30 kilometrin perinteisen kisaan starttaava Aino-Kaisa Saarinen on kovassa vedossa.
- Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, mutta en ole päässyt perinteisellä mittaamaan kansainvälistä vauhtia kuukauteen, joten vähän ”huhupuheiden” varassa olen itsekin, Saarinen kertoo.
- Olen todella iloinen ja kiitollinen, että pääsen hiihtämään kolmenkympin kisan.

Anne Kyllönen sai torstain viestin kolaroinnista keltaisen kortin. Jos naiselle tulee tällä kaudella kisassa toinen kortti, hylätään kyseinen urheilusuoritus.
- En minä lähde huomenna ladulle varomaan, vaikka on keltainen kortti alla. Ei sinne voi lähteä nöyristelemään, mutta varmasti ainakin siinä samassa kohdassa mietin taktiikkaa tarkemmin. Uskon kuitenkin, että kolmenkympin kisassa siinä mäessä on useampi latu, Kyllönen toteaa.

Yhdelle lempimatkoistaan starttaava Kerttu Niskanen lähtee tekemään omaa hyvää suoritusta ja muistuttaa, että naisten kisassa on totuttu näkemään alusta saakka kovavauhtista hiihtoa myös pitkillä matkoilla.
- Uskon että monellakin on haluja lähteä vauhtia pitämään, eiköhän sieltä vauhdinpitäjistä löydy Justynan (Kowalczyk) lisäksi norjalaisia ja suomalaisia. Toivottavasti kisa menee niin, että maalissa olen onnellisen väsynyt.
Val di Fiemmen MM-kisoissa kaikki muut matkat paitsi viestin hiihtänyt Krista Lähteenmäki on tankannut pari päivää kisaa varten.
- Minulla ei hirveesti ole kolmelta kympiltä kokemusta. Mielenkiintoinen matka, että miten sen sitten jaksaa. Viimeksi kun hiihdin kolmeakymppiä, niin oli vähän turvotusta, mutta nyt on toivottavasti tankkaus onnistunut paremmin.

Lisää kommentteja:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/ennakkotunnelmat-naisten-30km-pe/