14.2.2017← Takaisin

Kolmen suomalaismitalin tiistai EYOF-kisoissa

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien toinen kilpailupäivä nosti Suomen mitalitilin Turkin hangilla ja jäillä viiteen. Päivän EYOF-suomalaismitalisteja olivat hopealle hiihtänyt Petteri Koivisto, pronssille hiihtänyt Josefiina Böök ja suurpujottelussa hopealle laskenut Turo Torvinen.

Maastohiihtäjä Petteri Koivisto saavutti jo kisojen toisen mitalinsa, kun maanantaisen pronssin kaveriksi tuli palkintokaappiin tiistaina 10 km (v) hiihdossa hopeaa. Koivisto hävisi maanantain hopeamitalistille, Venäjän Andrei Nekrasoville nyt 33,4 sekuntia.

Neljänneksi sijoittunut perinteisen kilpailun maanantainen kultamitalisti Miska Poikkimäki jäi mitalista vain 0,9 sekuntia. Arsi Ruuskanen oli seitsemäs ja Leo Rantahalvari 11:s.

"Petteri oli tänään vahva. Hän lähti varovasti liikkeelle ja loppu tuli hyvin. Pojille kokonaisuutena oli varmasti pieni pettymys se, että lähtivät liiankin varovaisesti liikkeelle kunnioittaen olosuhteita", valmentaja Jussi Simula tiivisti.

Tyttöjen 7,5 km (v) maastohiihdossa Josefiina Böök sijoittui pronssille venäläiskaksikon Kristiina Kuskova-Elena Kucheva jälkeen.

"Tänään oli hyvä hiihtopäivä ja korkea ilmanala ei tuntunut enää niin pahalta kuin eilen. Tasainen vauhti ja loppuun vielä kovempaa", pronssimitalisti kommentoi.

"Saatiin tyttöjen puolelle tänään onnistuminen. Josefiinalta erittäin hyvä hiihto: maltillinen alku, mutta tuli lopussa monen ohi. Toinen päivä vasta korkealla kisaamista ja mainio esitys", valmentaja Jussi Simula kehui pronssimitalistia.

Muista hiihtäjätytöistä Tiia Olkkonen oli kymmenes, Jasmin Kähärä 11:s ja Noora Tivinen 16:s.

Keskiviikkona maastohiihdossa ovat ohjelmassa perinteisen hiihtotavan sprintit.

Mäkihypyssä upeassa Kiremitliktepen mäkikeskuksessa paras suomalaishyppääjä oli henkilökohtaisessa kilpailussa Markus Virrantalo, joka sijoittui 11:nneksi 88,5 ja 88 metrin hypyillään. Mico Ahonen oli 17:s, Arttu Pohjola 19:s ja Jonne Veteläinen 25:s. Joukkuekilpailu hypätään torstaina.