Uutisen päiväys

19.1.2013← Takaisin

Kolme suomalaisnaista kympin sakissa La Clusazissa

Suomalaisnaisten kokonaispanos La Clusazin perinteisen kympillä oli hyvä. Kolme naista hiihti kymmenen parhaan joukkoon, kaikki naiset mahtuivat 14 sakkiin.

Yhteislähtönä hiihdetty La Clusazin perinteisen hiihtotavan 10 kilometriä sujui suomalaisnaisilta kokonaisuutena hyvin. Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena kuudes, Aino-Kaisa Saarinen hiihti kahdeksanneksi ja Kerttu Niskanen yhdeksänneksi. Riitta-Liisa Roponen sijoittui 14:nneksi. Krista Lähteenmäki jätti lauantain kisan väliin sairastelun takia.
- Kaikki oli sellaista suhteellisen kohtalaista perustekemistä, ei missään nimessä mikään superpäivä, mutta ihan perushiihtämistä tänään, Kyllönen kertoo.
Erityistä iloa Kyllöselle tuottaa se, että korkealla hiihtäminen on tänä vuonna ollut tasaisen varmaan:
- Hyvin on nytkin elimistö sopeutunut. Tänä vuonna olen joka kerta saanut onnistumisia korkealla. Totta kai se on henkisesti kivempi lähteä kisoihin, kun ei korkeus tuota ongelmia.

Aino-Kaisa Saarinen kiitteli huoltoryhmän onnistumista vaikeissa olosuhteissa:
- Ladulla oli korkeuseroa ja olosuhteet vaihtelivat. Tuntui, että mäen päällä meinasi suksen pohjiin tarttua lunta, mutta samaa näki muillakin. Ihan optimaalivoitelua ei tälle kelille saatu, mutta huoltoryhmä onnistui kuitenkin hyvin, Saarinen kertoo.
Omaa hiihtoaan Saarinen kuvailee hiihtelyksi.
- Terävyys puuttuu vielä, tämä oli tällaista löysää hiihtelyä. Jos meinaa kärkisijoista taistella, niin kyllä pitää olla terävämpää tekemistä, mutta uskon, että se löytyy vielä ennen MM-kisoja, Saarinen vakuuttaa.

Yhdeksänneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen kaatui yhdessä alamäessä, mikä hiukan rikkoi naisen rytmiä.
- Siinä oli uutta lunta, johon tökkäsin ja menin nurin. Muksahdin takamukselleni ja jouduin kasaamaan ajatukseni uudestaan. Se vähän harmitti. Sijoitukseen olen tyytyväinen, mutta vähän jäi kuitenkin hampaankoloon, kun en saanut itsestäni kaikkea irti. Aloitin ihan rauhassa, hiihdin rennosti ja ajattelin kiristää loppua kohti, mutta sitten kaaduin, Niskanen harmittelee.
Riitta-Liisa Roponen sijoittui 14:nneksi.
- Taas oli ongelmia jyrkissä kohdissa. En tiedä oliko itsellä tarpeeksi poveria puskee, mutta jouduin menemään haaroille ylämäissä, jonka jälkeen olikin lumimöykyt pohjissa. Hiihto kuitenkin tuntui hyvältä ja voimakkaalta, joten jossiteltavaa ei jäänyt, Roponen toteaa.