Uutisen päiväys

10.2.2017← Takaisin

Kokemuksen ja nuoruuden sekoitus Suomen vahvuus MM-parahiihdossa

Sini Pyy, Juha Härkönen, Inkki Inola, Rudolf Klemetti ja Ilkka Tuomisto pääsevät irti Saksassa, kun parahiihdon MM-kisat pyörähtävät vauhtiin lauantaina Finsteraussa. Suomalaisten vahvuus ennakkoon on sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

Valmentaja Toni Myllylän mukaan Suomen pitää pystyä tavoittelemaan jokaisella hiihtomatkalla mitalisijoja. Hiihtäjät lähtevät myös parantamaan aiempien MM-kisojen tuloksia.

"Maastohiihdon puolella varsinkin pitää pystyä tavoittelemaan mitalisijoja aina jokaisella matkalla. Jos ajatellaan aiempiin MM-kisoihin Amerikkaan, niin niistä lähdetään parantamaan."

Suomen vahvuus on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Myllylän sanojen mukaan joukkueen sisällä tämän sekoittaminen tuleekin olemaan tärkeä seikka yhdeksän päivää kestävissä arvokisoissa.

"Varmasti urheilija, jolla kokemusta on, pystyy jakamaan sitä kilpailureissun aikana nuoremmille urheilijoille. Pystytään oppimaan toisiltamme pieniä asioita matkan varrella. Se on kohtuullisen pitkä reissu, useita startteja on olemassa. Se on kasvattava reissu meidän uusimmille urheilijoille."

"Meillä on kokenutta kaartia, jotka ovat käyneet useampia arvokisoja. He tietävät systeemin, miten mennään. Joukkue on kokonaisuudessaan kaksijakoinen, esimerkiksi Inkki Inola ensimmäistä kertaa lähtee arvokisoihin hiihtämään. Siellä tulee paljon uusia juttuja vastaan."

Suomen joukkue on hyvin eri lähtökohdissa, sillä kuten Myllylä sanoi, osa on arvokisoissa ensimmäistä kertaa. Pienistä sairastumisista huolimatta nyt kaikki näyttää hyvältä ja sinivalkoiset lähtevät matkaan hyvillä fiiliksillä.

"Lähdetään ihan hyvillä fiiliksillä. Ilkka Tuomistolla on ollut pikkuisen sairastumista ennen kisoihin lähtöä, mutta näyttää siltä, että se rupeaa olemaan voitettu."

Myllylän mukaan urheilijoiden pitää sisäistää, että olipa kyseessä mikä kisa hyvänsä, oman suorittamisen tekeminen ei ole sen "eriskummallisempaa".

"Saadaan uusia urheilijoita matkaan ja pystytään ajattelemaan sillä tavalla, että ei hiihtokilpailun suorittaminen ole eriskummallisempaa, oli kysymyksessä sitten MM-kisa, paralympialaiset, maailmancup tai SM-kilpailu. Se, joka nopeimmin oman suorituksensa tekee, on voittaja."

Linkit:
Kisojen kotisivut

KUVITUSKUVA: SHL/Touho Häkkinen.