Uutisen päiväys

15.3.2012← Takaisin

Kilpailijan ei tarvitse ostaa kisan aikana pääsylippua Kemin LumiLinnaan

  Ensi viikonvaihteen nuorten maastohiihdon SM-sprintit ja ja KLL-finaali hiihdetään Kemin kaupungin ytimessä, Sauvosaaren urheilupuistossa. Kisat ovat ensimmäiset Kemissä järjestettävät SM-hiihdot, joten Karihaaran Visan kisaorganisaatio on päässyt kokeilemaan siipiään ilman suurempia ennakko-odotuksia ja -pelkoja.

  Sunnuntain KLL:n kisaladut on viety meren rantaan sekä LumiLinnan muureille. Kesällä Mansikkanokan suoran vieressä paistattelevat vähäpukeiset auringon palvojat ja Meripuiston makasiinien vieressä kuhisee Kemin iltaelämä Wanhassa Satamassa. Nyt samoilla paikoilla hiihtäjät pääsevät kokeilemaan loivapiirteistä kisalatua, joka tosin ei lepopaikkoja kilpailijoille juuri suo.

  Sunnuntaina näitä kisoja varten tehty LumiLinnan ylimääräinen muuri toimii hyvänä tekniikkaosiona askeltamisen ja suksitaituruuden osalta. Hiihtäjä on sillä hetkellä linnan muurien tasolla ja pystyy tarkkailemaan linnan elämää muurien sisäpuolelle. Pääsylippua ei kisan aikana kilpailijoilta vaadita.

  Ladut on tehty leveiksi, ohituspaikkoja löytyy kiireisimmille. Stadionin koivukujan voi kiertää kahta reittiä – yksi parhaista ohituspaikoista ja mahdollistaa myös etukäteistaktikoinnin ennen loppusuoraa. Lumen ja jään kaupungissa kun ollaan, ovat visalaiset talkoilleet suojamuureja ja aitoja pitkälti lumesta. Kisatunnelmaa tulevat tuomaan Kemin kaupungin peruskoulaiset, jotka viettävät hiihtohenkisen lauantaikoulupäivän kisoja seuraamalla.

  Kotijoukot pystyvät seuraamaan kisoja kisasivuilta http://smkll.visaskiteam.fi/ reaaliaikaisen tulospalvelun, mitalihaastatteluiden ja kuvamateriaalin muodossa.

  Kovin finaali todennäköisesti käydään kuitenkin jo ennen kisojen alkamista – kisojen suojelijana toimivat Sonata Arctican muusikot kohtaavat kisamaskotit Artun ja Tertun kello 8.40 kisojen hiihtoavauksessa.

  Kemin kisajärjestäjien tiedote