Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Kauppiselle uran paras 23-vuotiaiden MM-yhdistelmähiihdossa

  Nuorten MM-kilpailut Val di Fiemmessä päättyivät 23-vuotiaiden osalta yhdistelmäkilpailuihin. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Tanja Kauppinen, joka oli hienosti yhdeksäs. Sijoitus on Kauppiselle uran paras MM-tasolla. Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen oli 17:s.

  Tanja Kauppinen sai uransa viimeiseen nuorten MM-kisastarttiin hienon onnistumisen. Kauppinen hiihti 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmähiihdossa yhdeksänneksi, 1.14,8 minuuttia voiton vieneelle Norjan Martine Ek Hagenille hävinneenä. Kauppinen kiitteli kisan jälkeen vuolaasti suksiaan, sillä Suomen huolto onnistui jälleen erinomaisesti.
  ”Olen ihan supertyytyväinen tähän. On ollut niin murheellisia päiviä, että tähän on ihan loistava lopettaa. Oma paras näissä karkeloissa ikinä, ei voi olla kuin tyytyväinen. Onneksi alussa säilyin välinerikoilta, aika kauan meni, että pystyin nousemaan hyville sijoille. Hyvä, että vapaalla pystyin tuolla tasolla hiihtämään. Kun lähdettiin, tuntui todella pahalle ja ajattelin, että joudun keskeyttämään tuonne ensimmäiselle mäelle. Onneksi lihakset siitä vertyivät”, Kauppinen iloitsi.
  Muista suomalaisista Susanna Saapunki oli 16:s ja Marjaana Pitkänen 28:s. Miesten 15+15 kilometrillä Perttu Hyvärinen oli parhaana 17:s ja sideongelmia perinteisellä kohdannut Ristomatti Hakola 23:s. Antti Ojansivu keskeytti pari kierrosta ennen maalia.
  ”Tulos ei ole hyvä, mutta näyttää, että kunto on löytymässä”, Hyvärinen sanoi hiihtoonsa tyytyväisenä.
  Häntä haittasivat käsikrampit.
  ”Joka kerta 15 kilometrin jälkeen tulee hirveitä lihaskramppeja, en pääse siitä varmaan ikinä eroon. Pertsa tuli tosi helpolla, vapaakin alussa. Tosi vaikeaa oli käsien kanssa, vaikeaa on jyrkkiä mennä ilman käsiä.”
  Sunnuntaina Val di Fiemmessä hiihdetään 20-vuotiaissa perinteisellä naisten vitonen ja miesten kymppi.