Uutisen päiväys

21.1.2013← Takaisin

Katri Lylynperä parhaana suomalaisena sprintin kymmenes

Katri Lylynperä oli parhaana suomalaisena kymmenes nuorten MM-kilpailuiden sprintissä Liberecissä. Perinteisen sprintissä kaikkiaan seitsemän suomalaista selvisi karsinnasta jatkoon, mutta Lylynperä oli ainoa välieriin yltänyt.

”Aamu oli aivan järkyttävä, ei ollut yhtään sellaista omaa tekemistä. Jännitin ihan hirveästi. Karsinta ei mennyt kovin hyvin, ja sen jälkeen vaihdoin jopa suksea. Oli aika iso stressi siitä, että pelaako se suksi. Kun pääsin eriä hiihtämään, hiihto lähti kulkemaan paremmin. Alkuerä oli mielestäni paras hiihtoni tänään. Välierässä jäin vähän pussiin ja ratkaisun paikoilla joku vielä hiihti suksen päältä, niin en sitten enää päässyt”, Lylynperä sanoi.
Krista Niiranen oli 15:s, Leena Nurmi 17:s ja Andrea Julin 23:s.
Liperiläinen Niiranen oli tyytyväinen, että pääsi kaksi kertaa hiihtämään, sillä hän kilpaili ensimmäistä kertaa ulkomailla.
”Aika lähelle kuitenkin jäi välieräpaikka. Aika-ajo oli vähän hapokas, siinä ei kauhean hyvältä tuntunut. Toinen oli ihan perus, mutta ei ihan parasta puristusta ollut enää loppusuoralle”, Niiranen sanoi.
Nurmi oli karsinnassa suomalaisnaisista parhaana 13:s, mutta jäi erässään neljänneksi.
”Karsinta meni ihan hyvin ja tuntui hyvältä. Erässä lähtö ei ihan onnistunut, mutta jaloissa oli huono fiilis ja menin heti hapoille. En tiedä mistä se johtui, koska verryttelin mielestäni ihan hyvin. Olisi ollut mahdollisuuksia nousta, mutta ei. Harmittaa”, Nurmi sanoi.
Julin kuvasi karsintaansa huonoksi, mutta oli tyytyväinen jatkopaikkaan. Erässä ylämäet sujuivat hyvin.
”Tavoitteeni oli päästä tänne MM-kisoihin. Nyt kun pääsin karsinnasta jatkoonkin, täytyy olla tyytyväinen. Vähän olen kuitenkin pettynyt”, Julin sanoi.
Pojista Ville Ahonen oli parhaana 19:s, Rikhard Mäki-Heikkilä 26:s ja Topias Tyni 28:s. Christoffer Lindvall ei päässyt karsintaa pidemmälle, hänen sijoituksensa oli 49:s. Ahonen kuvasi karsintaansa jäykäksi, mutta meno parani.
”Tämä erähiihto oli hyvä! Sain kaiken irti. Ylämäessä pärjään ihan hyvin noille muille, mutta sitten kun tulee tasainen, ei kerkeä. Tietää ainakin, mitä ensi kesänä pitää tehdä. Pakko olla tyytyväinen, kun mitään ei jäänyt kaivelemaan”, Ahonen sanoi.
Tyni kuvasi päiväänsä kovaksi.
”Karsinta oli raskas. Erä lähti hyvin käyntiin, ja olin kärjessä mäen päällä. Tyytyväinen olen, että pääsin karsinnasta läpi. Pettynyt ei voi olla, mutta mielellään olisin jatkanut”, Tyni sanoi.
Tiistaina alle 23-vuotiaat kilpailevat vuorostaan sprintissä.

Tulokset

Katri Lylynperän mietteet videohaastattelussa