8.3.2015← Takaisin

Kainulainen ja Mäki-Heikkilä mestareiksi 23-vuotiaissa

Anni Kainulainen ja Rikhard Mäki-Heikkilä voittivat perinteisen hiihtotavan kilpailut alle 23-vuotiaiden sarjassa nuorten SM-kisoissa Kokkolassa. Nea Katajala ja Joni Mäki juhlivat kultaa 20-vuotiaiden sarjoissa.

Kokkolan nuorten SM-kisojen toisena ja viimeisenä kilpailupäivänä sunnuntaina hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla naisten viiden ja miesten kymmenen kilometrin matkat. Miesten 23-vuotiaiden sarjan voittaja Mäki-Heikkilä, IF Länken, jätti toiseksi tulleen Antti Honkimaan 9,6 sekunnin päähän.

”Ensimmäinen SM-kulta lämmittää mieltä, kauan sitä metsästettiin. Lähdin alusta asti reippaasti ja pidin hyvää vauhtia loppuun asti. Sukset toimivat hyvin ja niin pitääkin, jos kultaa haluaa voittaa. Nyt voisi juoda kahvit ja keskittyä lopputalven koitoksiin Pyhäjärvellä ja Rukalla”, Mäki-Heikkilä kertoi.

Naisten vastaavan sarjan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Kainulainen ennen Elsa Airaksista. Kainulainen oli hiihtoonsa tyytyväinen.

”Vihdoinkin vauhti riitti voittoon. Suksi toimi hyvin. On ilo lopettaa nuorten sarjat mestaruuteen. Kunto tuntuu paranevan kevättä kohti, joten innolla odotan vielä jäljellä olevia kisoja.”

Vaasan Hiihtäjiä edustava Joni Mäki voitti miesten 20-vuotiaiden sarjan 13,6 sekunnilla ennen Lauri Vuorista.

”Harkittu hiihto rauhallisella alulla. Helppo oli hiihtää, kun Lauri (Vuorinen) hiihti edellä, joten näki selän sekä kuuli aikoja. Tällä kaudella on tullut menestystä pidemmiltäkin matkoilta, eikä pelkästään sprintistä”, Mäki kertoi.

Naisten vastaavassa sarjassa voittoon hiihti 0,8 sekunnin erolla Kymin Koskenpoikien Nea Katajala ennen Senni Vuolletta.

”Joutui puristamaan ihan loppuun asti. Suksi oli tosi hyvä, pito oli riittävä ja luistokin hyvä. Laduissa ei ollut valitttamista, ne olivat niin hyvässä kunnossa kuin olosuhteet sallivat”, Katajala sanoi.

Reisjärven Pilkeen Anni Alakoski ja Raision Kuulan Aleksi Parttimaa voittivat 18-vuotiaiden sarjat, 17-vuotiaiden sarjojen parhaat olivat puolestaan IK Kronanin Emelie Svenlin ja Raision Kuulan Lassi Vuorinen.

"Vaikeuksista huolimatta kilpailut saatiin vietyä onnellisesti läpi. Hiihtolatu kesti erittäin hyvin ja saatiin taattua tasapuoliset olosuhteet kaikille sarjoille. Järjestelyt onnistuivat oikein hyvin", kilpailunjohtaja Heikki Haapala sanoi.

Kuvassa N23-kärkikolmikko, kuva: Seppo Järvelä