3.1.2017← Takaisin

Kaikki suomalaiset pisteille Tour de Skillä tiistaina

Maastohiihdon maailmancup jatkui Tour de Skin kolmannella osakilpailulla tiistaina. Oberstdorfin skiathlonissa suomalaisnaisista kaikki ylsivät 25:n parhaan joukkoon, miehissä Matti Heikkinen hiihti seitsemänneksi ja Perttu Hyvärinen 29:nneksi.

Ruotsin Stina Nilssonin voittamassa viiden kilometrin perinteisen ja vapaan skiathlon-kisassa suomalaisten panos oli upea seitsemänneksi sijoittuneen Krista Pärmäkosken johdolla.

“Päivä oli tosi hyvä, kroppa toimi tosi hyvin. Perinteisen toisella ringillä oli aika hapoilla mäen päällä, mutta tosi hyvin palautui laskussa. Yllätyin, että vapaa lähti niin hyvin liikkeelle”, 8,5 sekuntia voittajalle jäänyt, ja kiertueen kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Pärmäkoski sanoi.

Nilssonin jälkeen muut podium-paikat menivät Yhdysvaltain Jessica Digginsille ja Norjan Heidi Wengille. Tour de Skillä toiseksi parhaana sinivalkoisena, jo kahdeksantena oleva Anne Kyllönen oli tiistaina yhdeksäs, Kerttu Niskanen 12:s, Laura Mononen 21:s ja Aino-Kaisa Saarinen 25:s.

Kiertueen kokonaiskisan kymmenen parhaan joukossa kolmen kisan jälkeen on peräti kolme suomalaista, kun Pärmäkosken ja Kyllösen jälkeen Mononen on yhdeksäntenä. Niskanen löytyy sijalta 16 ja Saarinen sijalta 27, kun Tour de Skitä on hiihdetty kolme kisaa seitsemästä.

Miesten tiistain 10+10 kilometrin  taistelussa suomalaisedustajat olivat Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen. Tour de Skin kokonaiskisassa 12:tta paikkaa miehittävä Heikkinen päätyi seitsemänneksi. Hyvärinen, joka on kiertueella nyt 28:nnella sijalla, oli tiistaina 29:s.

“Tänään oli stressaavampi kilpailu hiihtää tuossa porukassa kuin vertaa esimerkiksi Val Müstariin kymppin. Porukka oli erittäin levotonta ja levällään tänään. Sitten vielä yksi oma merkkausvirhe ja ketunlenkki. Noita ei tarvita, jos palkintopallista haluaa taistella", Heikkinen pohti päivän urakasta.

Tasaisen taistelun voiton vei sunnuntaiseen tapaan Venäjän Sergei Ustjugov. Sekunnin sisään mahtuivat myös kaksi seuraavaa miestä, Norjan Martin Johnsrud Sundby ja Sveitsin Dario Cologna.

Kiertue jatkuu keskiviikkona naisten 10 ja miesten 15 kilometrin vapaan kisoilla jälleen Oberstdorfissa.