Uutisen päiväys

3.2.2019← Takaisin

Jylhä ja Lylynperä sprinttimestareiksi Imatralla

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjät veivät mestaruudet Imatran SM-viikonvaihteen päättäneissä sprinteissä. Martti Jylhä juhli viiden vuoden tauon jälkeen miesten sprinttimestaruutta, Katri Lylynperä vei naisten kultaa.

Vahvan päivän hiihtäneen Jylhän jälkeen muut mitalisijat veivät Verneri Suhonen ja Joni Mäki. Jylhä lähti kisaan teemalla, että hän halusi osoittaa olevansa ”edelleen olemassa” ja hiihtää sen mukaan.

– Olen aika tyytyväinen tämän päivän hiihtämiseen. Nyt oli hyvät lähdöt ja selkeästi hallintaa monennäköisissä tilanteissa. Positiivinen päivä, hän summaili.

Naisten sprintissä hopeaa vei Laura Mononen ja pronssia ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalinsa napannut Emmi Lämsä.

– Hiihto ei ihan niin vahvaa ollut miltä ehkä näytti. Perjantain hiihto ei ollut ihan sellaista mitä itse odotin, sen takia tipuin viestijoukkueestakin, mikä ehkä koitui tämän päivän pelastukseksi – ehdin palautua. Koko ajan vähän pelkäsin, koska tämä meno loppuu, mutta onneksi ei loppunut, Lylynperä sanoi.

Lumituiskussa käydyn sprinttipäivän jälkeen monen suomalaisen hiihtäjän katseet ovat jo ensi viikonvaihteen Salpausselän kisoissa, jonne Suomi saa kansallisen ryhmän myötä ison joukkueen.

Suomen Cup jatkuu talven toisen SM-viikonvaihteen merkeissä Äänekoskella 29. –31. maaliskuuta.

Kärkikolmikkojen kommentteja pressitilaisuudesta:

Naiset

Miehet

Tulokset