Uutisen päiväys

14.11.2011← Takaisin

Joukkue maailmancup-avaukseen nimetty

  Sjusjöenin ohjelmassa lauantaina 19.11. on vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset matkat, naisilla 10 km ja miehillä 15 km. Sunnuntaina 20.11. ohjelmassa ovat vuorostaan viestit, naiset 4 x 5 km ja miehet 4 x 10 km.

  Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen nimesi Oloksen katsastuskisojen päätteeksi Sjusjöenin maailmancup-avaukseen lähtevän joukkueen. Naisten ja miesten henkilökohtaisille matkoille Suomella on FIS:n kiintiöiden mukaan viisi (5) paikkaa.

  Henkilökohtaisille matkoille nimetyt urheilijat:
  Naiset:

  Laura Ahervo
  Krista Lähteenmäki
  Riitta-Liisa Roponen
  Aino-Kaisa Saarinen
  Riikka Sarasoja-Lilja

  Miehet:

  Matti Heikkinen
  Teemu Härkönen
  Sami Jauhojärvi
  Lari Lehtonen
  Ville Nousiainen

  Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi tuoreeltaan valintoja ja tulevaa kilpailukauden avausta maailmancupin osalta.
  -Sjusjöeniin meillä matkaa mielenkiintoinen joukkue, jossa on sekä kokeneita urheilijoita ja ensikertalaisia. Maailmacup-avaus on tietysti ensimmäinen mittari ja hyvä näytön paikka urheilijoille mitata oma taso kansainvälisessä kisassa. Avausviikonloppu on aina haasteellinen ja tulosluetteloissa voi hyvinkin näkyä pieniä yllätyksiä, mielenkiintoista on nähdä myös millainen tuloskunto muiden maiden joukkueilla avausviikonloppuna on . Viestijoukkueet sunnuntaille nimetään lauantain henkilökohtaisten matkojen jälkeen. Maailmancupin avausviikonlopun jälkeen kausi jatkuu Rukalla ja onkin erinomaisen hienoa että varmistus kisojen pitämiselle Rukalla on saatu. Rukalle saadaan meille isompi joukkue kansallisen ryhmän myötä ja meille joukkueena Rukan merkitys onkin isompi kuin maailmancup-avaus, myös urheilijoille kun päästään hiihtämään kotiyleisön edessä, Dalen kertoo.

  Lisätietoja:

  Suomen Maastohiihto ry

  Magnar Dalen

  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: 045 113 3006