Uutisen päiväys

24.3.2012← Takaisin

Jauhojärvi ja Kyllönen sprinttimestareiksi Imatralla

Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärvi ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen veivät Imatran SM-hiihtojen ensimmäiset mestaruudet, kun perjantaina kisailtiin perinteisen hiihtotavan sprinttikisoissa.

Mitalistien kommentit:

Miehet:

• Sami Jauhojärvi, Vuokatti Ski Team
- Tiesin, että Matias on kovin kanto kaskessa. Strandvall on ollut maailmancupin sprintissä kymmenen parhaan joukossa ja tämä oli hyvä näyttö minulle. Luotin omaan loppuuni ennen viimeistä nousua.

• Matias Strandvall, IF Minken
- Pääsin peesaamaan Jauhojärveä. Viimeisessä nousussa ajauduimme samalle kaistalle ja jouduin haarakäynnille. Loppusuora oli pehmeä, sauvat upposivat ja en vaan ehtinyt enempää. Joissain paikoin rata oli kapea ja hylkäyksiäkin olisi voinut tulla enemmän.

• Toni Ketele,Vaasan Hiihtäjät
- Pronssi tässä kisassa oli tosi hieno juttu! En muista milloin kaksi vaasalaista on ollut samassa SM-kisassa palkintopallilla. Tuskin koskaan. Tämä oli minun päämatkani täällä. Vaasan Hiihtäjillä ei ole viestijoukkuetta ja viisikymppiä ei ole minun matkani.

Naiset:
• Anne Kyllönen, Kainuun Hiihtoseura
- Olen todella tyytyväinen mestaruuteen, sillä viikko on ollut vaikea flunssan takia. Taakse jäi todella kovia hiihtäjiä. Pidin Imatran sprinttiradasta, sillä se vaati rytminvaihdoksiakin, vaikkei profiili kovin vaikea ollutkaan.

• Riikka Sarasoja-Lilja, Lappeen Riento
-Olen varmaan päivän onnellisin hiihtäjä, sillä en odottanut perinteisen sprintiltä mitään. Maakunnan omat kisat on hieno asia. Oli kiva hiihdellä samoissa maastoissa kuin lapsena Etelä-Karjalan piirin kisoissa. Tämä oli hyvä avaus koko viikonloppuakin ajatellen.

• Krista Lähteenmäki, Ikaalisten Urheilijat
–Olen tyytyväinen pronssimitaliin. Rata oli vauhdikas ja rytmikäs, vaikka tietysti meille maailmancupia kiertäville saattoikin tuntua helpolta.

Lähde: Imatran SM-kisojen tiedotus

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi