13.12.2014← Takaisin

Jauhojärvi iloitsi kuudennesta sijastaan

Sami Jauhojärvi vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta miesten 15 kilometrillä Davosin maailmancupissa. Jauhojärvi tuuletti maaliin tullessaan tyytyväisenä hiihtoaan, joka toi lopulta kuudennen sijan. Kilpailun voitti Norjan Martin Johnsrud Sundby. Hyvää suomalaispäivää täydensivät 12:nneksi hiihtänyt Ville Nousiainen ja 13:nnen sijan jakanut Matti Heikkinen.

Norja otti kilpailussa kaksoisvoiton, kun Didrik Tönseth oli toinen. Kotiyleisön suursuosikki Dario Cologna vei kolmannen sijan. Cologna kuului niihin, jotka hiihtivät ilman pitoja. Jauhojärvi ei moiseen ryhtynyt. Rovaniemeläinen hävisi voittajalle 25,4 sekuntia.
    ”Tasaisen hyvä hiihto. Jaksoin hyvin loppuun asti. Vähän puuttuu semmoinen paras isku. Korkealla saattaa tuntua huonolta, mutta kello tykkää. Oli kyllä hyvä hiihto”, Jauhojärvi sanoi tyytyväisenä hymyillen.
    Jauhojärvi hiihtää sunnuntaina Livignossa Ski Classics –osakilpailun 35 kilometriä perinteisellä.
    ”Katsotaan, mikä on tiimin taktiikka. Illalla on palaveri”, Jauhojärvi virnisti.
    Ville Nousiainen jäi voittajalle 56,2 sekuntia, mutta yhdeksänteen sijaan eroa jäi vain viisi sekuntia. Kouvolalainen on vireensä kehitykseen tyytyväinen.
    ”Ihan ookoo. Kohtuurentoa, ylämäessä vielä puuttuu sellainen tosi kova runttaus, joutuu kässäri päällä varomaan, ettei ihan niittaa ihan täysin. Ensimmäistä kertaa tosi rento hiihto”, Nousiainen totesi tyytyväisenä.
    Matti Heikkinen on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen tasainen suorittaja, eikä jyväskyläläisen sävel muuttunut lauantainakaan.
    ”Tasapaksua hiihtoa. Tunteeseen nähden tuloksellisesti kuitenkin kelvollinen. Ei viitsi itseään hirveästi ruoskia. Onneksi viikon päästä saa hiihtää uudestaan, tyylikin vaihtuu”, Heikkinen sanoi.