14.3.2010← Takaisin

Imatran Urheilijat selkeästi paras seura Hopeasommassa

Paloheinän Hopeasompa- finaali päättyi sunnuntaina seurojen juhlaan eli viestikilpailuihin. 187 joukkuetta lähti mukaan tavoittelemaan viestissä hyviä sijoituksia ja oli mukavaa nähdä, kun lähes kaikki joukkueet ahkeroivat maaliin saakka. Sää oli pilvinen ja ajoittain satoi heikosti lunta pakkasen pysyessä 2-5 asteen välillä, pohjoisen puoleinen tuuli 4-7 m/sek hieman viilensi katselijoiden poskipäitä. Jokaisessa sarjassa nähtiin rehellistä ja kunnollista taistelua ihan palkintopallisijoista lähtien.

Seuroista oli lauantain pisteissä ylivoimainen Imatran Urheilijat 320 pisteellä, toinen If Minken 120 pistettä ja kolmas Oulun Hiihtoseura 116 pistettä.
Imatralla on tehty pitkäjänteistä lasten sekä nuorten hiihtotyötä jo pitkän aikaa ja siitä on hyvänä merkkinä kymmenisen vuotta kestänyt Vuokatti- projekti, mikä tänä vuonna tuotti jo paikan Olympialaisiin Lari Lehtoselle. Koko toiminta on järkevästi organisoitu ja ohjaajien sekä valmentajien jatkokoulutuksesta huolehditaan. Toivotaan kaikille nykyisille toimijoille voimia jatkaa vielä monia vuosia eteenpäin. Tänäkin päivänä Imatra saavutti kaksi mestaruutta sekä yhden hopean eli kolme mitalia, kun kaikki muut mitalin saaneet seurat saivat yhden. Etelän hyvä talvi varmasti vaikuttaa siihen, että Jyväskylän etelä puolelle tuli erittäin suuri osa mitaleista ja tosi tyytyväinen pitää olla muutenkin Etelä- Karjalan ja Kymenlaakson hopeasompalaisten vahvasta panoksesta.