Uutisen päiväys

14.2.2014← Takaisin

Iivo Niskanen upeasti neljänneksi, vain 0,2 sekuntia pronssista

Iivo Niskanen oli lähellä avata Suomen hiihtojoukkueen mitalitilin olympialaisissa, mutta 15 kilometrin pronssi jäi lopulta vain 0,2 sekunnin päähän. Niskasen pudotti kolmostilalta lopulta Ruotsin Daniel Richardsson, joka puristi lopussa tilanteen tietäen sekunnit edukseen.

Niskanen suhtautui lopputulokseen hänelle tyypillisesti. Päällimmäinen tunne oli suuri harmitus tuloksesta, vaikka suorituksena hiihto oli erinomainen.

”Elämäni parasta hiihtoa ja parhaassa kunnossa. Pursuitin jälkeenkin jo tuntui kaikki toimivan, sopeutuminen tänne ylös ollut koko ajan parempaa ja parempaa. Kaikkeni annoin. Ehkä aavistuksen liian kova alku, mutta ei se siihen kaatunut. Tasaisen tappavaa tahtia. Latu suosi: raskas keli, paljon vuorohiihtoa. Mitalia tarjottiin, se jäi nyt ottamatta. Korpeaa aika vietävästi”, Niskanen sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava ja Olli Ohtosen valmennettava odotti itseltään kymppisakkiin hiihtoa ja luuli yltävänsä kuuden parhaan joukkoon. Maalissa tilannetta seuratessaan hän alkoi uskoa kovankin tuloksen olevan mahdollista.

”Menin vaihtamaan paitaa, ja sitten olikin yksi ruotsalainen tullut ohi. Pakko kai tässä on olla tyytyväinen. Kaikkeni tein. Tämä oli minun taso tällä kertaa. Jossain vaiheessa tuntui mahdottomalta päästä tänne, mutta kun olen päässyt kisailemaan, olen päässyt omalle hyvälle tasolle. Kyllähän tämä on kova suoritus, pakkohan tätä on arvostaa. Olen kyllä itseeni uskonut koko ajan. Tekemisessä on säilynyt flow-tila koko ajan. odotin kymppisakin hiihtoa. Kaikki oli tänä päivänä balanssissa”, Kuopiossa asuva Niskanen mietiskeli.

Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 17:s ja Matti Heikkinen 20:s. Konkarit jaksoivat iloita keltanokan puolesta, mutta oma suoritus jätti toivomisen varaa.

”Ei yllättänyt. Iivo on kolme päivää kehunut ottavansa mitalin. Kyllä hän näköjään itsensä tunsi kohtuuhyvin”, Jauhojärvi naurahti seurakaveristaan.

”Olen myös tuntenut itseni kolme päivää aika hyvin. Eihän tuollainen hiihto hyvältä tunnu. Ei vaan parempaan pysty. En osaa sanoa, miksi ei kulje, mutta ei vaan lähde. Kaksi ja puoli viimeistä kilometriä oli ihan ookoo, muuten ei ollut sen tasoista hiihtoa, kun näissä kisoissa pitäisi olla ja uran toisessa pääkilpailussa pitäisi olla. Mielenkiinnolla odotan viestivalintoja”, Jauhojärvi tuumi.

”Hankala jäsentää asioita tässä vaiheessa. Pitkä projekti kulminoitui tähän hetkeen.  On tyhjä olo. Kaikki on ollut pelissä ja tulos on tässä. Ainoa positiivinen asia oli, että 10 sekuntia (Martin Johnsrud) Sundbylle ja 15 sekuntia (Eldar) Rönningille. Eilen oli ensimmäinen iltapäivä, kun happi tarttui. Tänään oli nousujohteista hiihtoa, kaikki oli pelissä mitä pystyi”, Heikkinen sanoi eikä halunnut selitellä pieniä sairastelujakaan.

Kisaansa yksinkertaisesti huonoksi kuvannut Ville Nousiainen oli 28:s.

Lauantaina kilpaillaan naisten viesti, jonka ennakkotunnelmia myöhemmin tänään.