Uutisen päiväys

9.3.2019← Takaisin

Iivo Niskanen sijoittui 32:nneksi Holmenkollenin kuninkuusmatkalla

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Holmenkollenilla miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailulla. Suomalaiset jäivät kilpailussa pistesijojen ulkopuolelle, Iivo Niskasen hiihdettyä parhaana suomalaisena maaliin sijalle 32. Niskanen oli mukana kilpailun kärkikamppailussa aina 33 kilometriin asti, jolloin urheilija suuntasi toiseen suksien vaihtoonsa.

– Neljä kuudesta kierroksesta tuli ihan hyvin ja oltiin kisassa mukana siihen viimeiseen suksenvaihtoon asti. Sukset lipsahteli vähän kaksi viimeistä kierrosta, ei oikein ollut enää saumaa kärkitaisteluun, totesi Niskanen.

Markus Vuorela pysyi pääporukan mukana reilut 30 kilometriä ja hiihti maaliin lopulta sijalle 35. Ennakkoluulotonta hiihtoa tekemään lähtenyt 22-vuotias Vuorela totesi suorituksen olleen huomattavasti parempi kuin viime vuonna ensimmäisellä Holmenkollenin matkallaan.

– Toista kertaa nyt Kollenin kuninkuusmatka takana. Yritin kärkiryhmään päästä mukaan ja pysyinkin siinä ihan hyvin. Neljä kierrosta pysyin mukana, viime vuonna se oli vielä kaksi kierrosta. 

Vuorela vaihtoi suksia kilpailun aikana vain kerran.

– Ensimmäinen suksi oli tosi hyvä. Toinen suksi oli pikkuisen herkempi, mutta sillä pystyi hyvin menemään enkä lähtenyt sitä vaihtamaan, kertoi Vuorela.

Anssi Pentsinen hiihti maaliin sijalle 41. 

– Ei ollut mikään lyhyt matka, kesti ajallisesti aika kauan. Varsinkin itsellä. Aika nopeasti tyhjeni lihakset, loppumatka oli taiteilua sen kanssa, että pääsi maaliin. En muista koskaan hiihtäneeni tuollaisessa kannustuksessa, totesi Pentsinen.

Venäjä otti kilpailussa neloisvoiton. Kuninkuusmatkan voiton vei Alexander Bolshunov

Holmenkollenilla jatketaan huomenna naisten 30 kilometrin kilpailulla.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Iivo Niskanen
Markus Vuorela
Anssi Pentsinen
Valmentaja Teemu Pasanen

Kuva: SHL/Jesse Väänänen