26.2.2012← Takaisin

Hopeasommista kaksi kaksoismestaria ja yksi toisen polven mestari

Hopeasomman loppukilpailujen viestipäivänä sunnuntaina Valkeakoskella saatiin kaksi kaksoismestaria. 16-vuotiaiden tyttöjen viestin voittaneen Seinäjoen Hiihtoseuran ankkurina hiihtänyt Jasmi Joensuu ja 16-vuotiaiden poikien viestin voittaneen Gamlakarleby IF:n ankkuri Juuso Haarala voittivat oman sarjansa myös lauantaina.

Hopeasompien viestivoitot menivät sunnuntaina kaikki eri seuroille. Seinäjoen Hiihtoseuran ja Gamlakarleby IF:n lisäksi HS-mestaruutta tuulettivat 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Ounasvaaran Hiihtoseuran ja 14-vuotiaiden poikien sarjassa Pakilan Vedon ykkösjoukkue.

16-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden voittaneen Seinäjoen Hiihtoseuran joukkueen jäsenet Senni Vuolle, Ida-Maria Ankkuri ja Jasmi Joensuu hiihtivät nousujohteisesti. Ankkuri Jasmi Joensuu tempaisi puolen minuutin takaa-ajoasemasta voittoon heti alkukilometreillä.
    -Päätin ratkaista jo alkuvaiheessa, jotta ratkaisu ei jäisi kovaan nousuun. Lopun sain sitten lasketella rauhassa, Jasmi toteaa.

16-vuotiaiden poikien sarjassa voitto ratkesi maalisuoralla. Siihen saakka johtaneen Hollolan Urheilijoiden ankkurilta Frans Vainikalta katkesi sauva hieman ennen loppusuoraa. Perässä tulleet Gamlakarlebyn Juuso Haarala ja Joensuun Katajan Tuukka Mäkelä menivät heittämällä ohi.
    -Ei se siihen sauvan katkeamiseen ratkennut. Tuskin olisin pärjännyt loppukirissä muutenkaan, Frans Vainikka sanoo vaatimattomasti. Todellista urheilumieltä tässä sarjassa osoitti Kouvolan Hiihtoseuran huolto, joka antoi Vainikalle varasauvan, vaikka oma joukkue kamppaili mitalista. Kouvolan Hiihtoseuran joukkue sijoittui lopulta neljänneksi vain neljän sekunnin päähän Hollolasta ja mitalista.

Ounasvaaran Hiihtoseuran voitto 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa oli runsaan sekunnin suuruinen. Ankkurina hiihtäneen Tiia Heiskasen mukaan hänen oli helppo hiihtää, kun Heidi Hamari ja Saana Suorsa olivat pedanneet hyvät asetelmat.
    -Tavoitteemme oli viiden parhaan joukkoon. Voitosta emme uskaltaneet edes uneksia. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen HS-mitali, ja maistuu todella hyvälle, Tiia Heiskanen toteaa.

14-vuotiaiden poikien sarjassa Pakilan Veto otti lähes 7:n sekunnin voiton ennen IF Minkeniä ja Imatran Urheilijoita. Pakila johti jo toisen osuuden jälkeen yli puolella minuutilla.
    -Tiesin jo osuudelleni lähtiessä, että voitto tulee. Se oli jättiyllätys, sillä tavoittelimme paikkaa kuuden parhaan joukkoon, Pakilan ankkurina hiihtänyt Kalle Parantainen sanoo.

Pakilan Vedon toisen osuuden kovimman ajan hiihtänyt Nico Bennert on toisen polven hopeasompavoittaja. Hänen äitinsä Ulla Bennert voitti 1980-1990-luvulla kaksi hopeasompamestaruutta. Tuolloin hänen nimensä oli Ulla Pelli ja hän edusti Kuopion Hiihtoseuraa.