Uutisen päiväys

2.10.2019← Takaisin

Hiihdon huiput ottavat toisistaan mittaa Lempäälän Ideaparkissa

Jännittävä rullasuksisprintti lauantaina 5.10. Vuokatti goes Ideapark -tapahtumassa.

Aktiivisten matkailijoiden Vuokatti tuo Suomen nimekkäimmät hiihtäjät Lempäälän Ideaparkiin lauantaina 5.10. klo 11. Vuokatti goes Ideapark -tapahtuman rullasuksisprinttiin osallistuvat muun muassa Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola.

– Kisasta tulee todella kova, sillä Ideaparkiin saapuu yhteensä 24 hiihtäjää, joista peräti 17 on maajoukkuetasoa. Tämä on hiihtäjille hieno tilaisuus verrata omaa tasoaan muihin ennen varsinaisen kisakauden alkua, sprintistä vastaavan Vuokatti Sportin Ann-Mary Ähtävä kertoo.

Sprinttikilpailu käydään kauppakeskuksen parkkipaikalle rakentuvalla 800 metrin radalla. Ähtävän mukaan rata ei ole fyysisesti haastava, mutta siinä riittää vaativia kurveja. Yleisö voi seurata hiihtäjiä koko matkan ajan.

– Nyt ei hiihdetä metsän keskellä tai puistossa, vaan siellä missä ihmiset ovat. Halusimme tuoda hiihtäjät yleisön keskelle, ja tämä tuo varmasti lisää jännitystä ja virettä sprinttiin.
 
Kisan jälkeen yleisö pääsee myös tapaamaan hiihtäjiä nimikirjoitusten jaon yhteydessä.
 
Sprintissä riittää pirkanmaalaista väriä, sillä Krista Pärmäkosken lisäksi Ikaalisten Urheilijoista ovat mukana parisprintin kaksinkertainen Suomen mestari Maaret Pajunoja ja nuori lupaus Hilla Niemelä. Myös vuoden 2018 sprintin Suomen mestari Lempäälän Kisan Leena Nurmi sekä Tampereen Pyrinnön Amanda Saari starttaavat rullaradalle.

– Sprintissä sattuu ja tapahtuu, joten kisa ei todellakaan ole taputeltu ennakkosuosikeille. Haastajilla, kuten esimerkiksi Verneri Poikosella, Verneri Suhosella ja Joni Mäellä, on mahdollisuus nousta palkintopallille.
 
Vuokatti on monille hiihtäjille tuttu, sillä Vuokatti Sport on maastohiihdon huippujen harjoituspaikan Olympic training centerin koti. Ähtävä on innoissaan siitä, että nyt hiihto ja Vuokatti tuodaan suuren yleisön tietoisuuteen myös Pirkanmaalla.

–  Vuokatissa viihtyvät niin huippu-urheilijat kuin perheetkin. Meillä riittää sopivia latuja ja tekemistä kaikille, upeaa luontoa unohtamatta.

Vuokatti goes Ideapark -sprintin urheilijaesittely ja numeroiden arvonta alkaa klo 11. Varsinainen kilpailu starttaa klo 12. Median edustajilla on mahdollisuus haastatella hiihtäjiä palkinnonjaon jälkeen klo 14.15 Ideaparkin Keskusaukiolla.
 
Vuokatti goes Ideapark -sprinttiä voi seurata suorassa lähetyksessä ISTV:n välityksellä: is.fi/istv
 
Tarkemmat aikataulut ja ohjelma löytyvät osoitteesta: vuokatti.fi/ajankohtaista/vuokatti-goes-ideapark/