Uutisen päiväys

23.6.2015← Takaisin

Heikkinen ja Pärmäkoski Vuokatin Aateli Racen prologin nopeimmat

Vuokatin Aateli Race käynnistyi Krista Pärmäkosken ja Matti Heikkisen tahtiin, kun he voittivat kolmiosaisen kilpailun avanneet prologit. Vuokatinvaaran 1,6 kilometrin nousussa Anne Kyllönen oli Pärmäkosken jälkeen toinen vain 0,6 sekuntia hävinneenä, miehissä kakkossijan vei Lari Lehtonen. Laura Mononen oli naisten kolmas, miesten kolmossijan vei Ristomatti Hakola.

”Määrällistä harjoittelua paljon taustalla, niin ei se mitään raivolyöntiä ole. Tuo on kuitenkin oma vahvuusalue. Sanotaanko näin, että jos tuossa en kärkijoukoissa olisi, niin olisin huonossa jamassa. Ominaista hiihtämistä. Juoksuun lähden mukaan, mutta siitä voi tulla aika limbo. Sitten hiihdetään kiinni”, Heikkinen sanoi.

”Tällainen nousu pitää hiihtää niin, että tuossa puolivälissä pitää pystyä lyömään oikeasti lujaa. Alkujyrkän jälkeen pitää pystyä leipomaan rajusti tuohon suoralle. Sekään ei loiva, mutta siinä pystyy liun pituutta jatkaa ja se liuku pitää kiihtyä. Aika moni varmaan katkaisee itsensä tuohon alkuun.”


Lari Lehtonen hävisi Heikkiselle 8,9 sekuntia.

”Tulos on parempi miltä tuntui! Aika puutuneilla käsillä, tasaisen tappavasti. Niissä kohdissa, missä olin suunnitellut tekeväni rytminvaihdoksen, totesinkin vauhdin ihan hyväksi. Ensimmäinen oikeasti kova harjoitus tälle kesälle, tekee hyvää”, Lehtonen sanoo.

Lehtonen jättää juoksun huomenna väliin, sillä hän toipuu vielä kantapääleikkauksesta. Lehtonen on pystynyt juoksemaan, mutta kisan hän jättää väliin, sillä ei halua ottaa mitään riskejä.

Ristomatti Hakola hävisi Heikkiselle 12,9 sekuntia ja kuvasi menoaan todella raskaaksi.

”Keli oli kylmä, niin aika vaikea saada lämpöjä millään. Hirveän hapon löi alussa, ja siitä sitten vaan irvistetään. Mikkosen Juho lähti eteen 15 sekuntia, ja se on niin lyhyt aika, nii päätin alussa, että otan sen kiinni. En ole ikinä näin hyvin Vaaralla hiihtänyt. Paras hiihto Vaaralle. Huomisen juoksusta on vaikea sanoa, se voi olla vahva tai todella huono”, Hakola tuumi.

Pärmäkoski jätti Kyllöstä 0,6 sekuntia ja Laura Monosta 3,7 sekuntia.

”Meno oli melko tukkoista, mikä oli odotettavaakin, koska harjoittelussa on painotettu määrää. Kovempia tehoja ei ole tullut mattotestiä lukuun ottamatta. Vesisade toi oman lisänsä, sillä rullasukset tulivat liukkaiksi, enkä uskaltanut potkaista jaloilla kunnolla. Kisa antoi varmuutta siitä, että harjoittelu on tuottanut tulosta. Irtiottokykyä ei vielä löydy, mutta perusvauhti on hyvällä tasolla”, Pärmäkoski sanoi.

Kyllöselle kakkossija oli positiivinen anti.

”Sade hidasti keliä ja kädet olivat aika väsyneet, mutta pieniä askelia eteenpäin”, Anne Kyllönen sanoi tyytyväisenä.

"Tämä päivä ihan ok menoa. Juosten en ole tehoja juuri tehnyt, joten sen suhteen tuntuma arvoitus", Mononen puolestaan sanoi.

Kerttu Niskanen jätti kilpailun väliin kipeän kyynärpään vuoksi.

Vuokatin Aateli Race jatkuu maastojuoksulla keskiviikkona kello 10 alkaen.

 

Tulossivu: http://www.vuokattiskiteam.fi/fi/Vuokatin-Aateli-Race/Tulospalvelu