22.3.2015← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura naisten viestin ykkönen

Hämeenlinnan Hiihtoseura piti toisella osuudella hankkimansa johtoaseman maaliin asti Suomen Cupin viestissä Pyhäjärvellä. Joukkue hiihti 3x5 kilometrin perinteisen viestin järjestyksessä Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Toiseksi sijoittui 14,5 sekuntia hävinneenä Lempäälän Kisa ja kolmossijan vei Liperin Hiihtoseura.

Avausosuudella Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen piti parasta vauhtia ja saapui vaihtoon 25,7 sekuntia ennen Lempäälän Kisan Leena Nurmea ja hänen tuntumassaan ollutta Liperin Hiihtoseuran Krista Niirasta. Kainulainen oli osuudellaan seitsemäs, 59,2 sekuntia kärjestä.
”Oli vähän huono hiihto itseltäni, liikaa tuli eroa. Arvasin, että Anne (Kyllönen) tekee eroa, mutta ajattelin, että Kristan ja Leenan kanssa olisin pystynyt hiihtämään”, Kainulainen harmitteli.
Toisella osuudella Maija Hakala ajoi vimmatusti kärkeä kiinni ja pääsikin toisen osuuden alkupuolella johtoon. Sen jälkeen eroakin syntyi vielä niin, että Hämeenlinna vaihtoi 21 sekuntia ennen Liperin Hiihtoseuraa ja 22,6 sekuntia ennen Lempäälän Kisaa.
”Samaa vauhtia hiihdin kuin eilen sprintissä. Sitä vauhtia kun pidin, ero kaventui. Kun sain kärjen puolen välin jälkeen kiinni, ajattelin, että tarvitsee tehdä vaan eroa”, Hakala sanoi.
Sekuntien kasvattaminen onnistui, sillä Mononen oli saamaansa tyytyväinen parinkymmenen sekunnin eroon.
”Lähdin tasan niin täysillä kuin lähti. Ei ollut vaihtoehtoja, ettei Aikku saa kiinni. Vitonen pitää kuitenkin jaksaa hiihtää yllättävän kovaa. Hyvin kuulin väliaikoja, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen tuntui, että pystymme voittamaan”, Mononen sanoi.
Lempäälän Kisan kolmikko Leena Nurmi, Sanni Alatalo ja Aino-Kaisa Saarinen oli kakkossijaansa tyytyväinen. Leena Nurmi oli osuuteensa tyytyväinen, ja seuraavat viestinviejät jatkoivat samaan malliin.
”Hiihto oli tosi hyvää, melkeinpä kauden parasta”, Alatalo sanoi.
Saarinen lähti osuudellaan luonnollisesti taistelemaan voitosta.
”Huomasin kuitenkin, että Laura oli tänään iskussa. Pistin kaiken peliin mitä pystyin”, Saarinen sanoi.