Uutisen päiväys

1.11.2015← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Vuokatti Ski Team Kainuu juhlivat viestivoittoja

Viime vuosilta tutut ykköset olivat kärjessä myös tämän kauden ensimmäisessä viestissä Suomen Cupissa Vuokatissa, sillä voitot veivät Hämeenlinnan Hiihtoseura naisissa ja Vuokatti Ski Team Kainuu miehissä.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran joukkue hiihti järjestyksessä Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Toiseksi viestissä ylsi Vuokatti Ski Team Kainuu ja kolmanneksi Vieremän Koitto.

”Tavoite oli tuoda kärkijoukossa ja mahdollisimman lähellä pahimpia kilpakumppaneita. Hyvin meni muuten kisa, mutta viimeisessä mutkassa kävin pyllylläni. Maija pääsi hyvistä asetelmista jatkamaan viestiä. Avausosuus on mukava, olemme ajatelleet, että se on meille paras järjestys, jos minä aloitan”, kuudentena vaihtanut Anni Kainulainen sanoi.

Maija Hakala nosti joukkueen kakkoseksi 1,5 sekunnin päähän kärjestä vahvalla hiihdolla.
”Hyvistä asetelmista pääsin lähtemään. Aina on kivaa lähteä takaa-ajoasemissa. Maltoin pitää oman hiihtoni. Kun Ritu (OHS:n Riitta-Liisa Roponen) sai kiinni, vedimme vuorovedolla. Yllättävän hyvältä tuntui eiliseen verrattuna”, Hakala sanoi.

Laura Mononen pääsi jo tutusti sinetöimään ykkössijan ankkuriosuudella.
”Oli hyvät asetelmat lähteä, kun Vuokattiin oli jonkin verran rakoa, eikä Katri päässyt ihan imuun. Aika kovaa yritin kuitenkin lähteä, että rako säilyisi samanlaisena. Anni ja Maija hoitivat hyvin omat osuutensa, ei tarvinnut varmistella kuin että paikka pysyy”, Mononen sanoi iloisena.

Vuokatti Ski Team Kainuun voittojoukkue oli Martti Jylhä, Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi. Toiseksi tuli 1.10,5 hävinneenä Kouvolan Hiihtoseura, kolmanneksi taisteli IF Minken.

Vuokatti Ski Team Kainuu oli kärjen tuntumassa jo Jylhän avausosuuden jälkeen, mutta toisella osuudella Niskanen vei joukkueen 58,8 sekunnin johtoon ennen kakkosena vaihtanutta Jämin Jänteen Antti Ojansivua. Sami Jauhojärvellä olikin sen jälkeen melko helppo urakka ankkuriosuudella.

”Samalla vaihteella lähdin kuin eilen sprintissä. Tällä hetkellä ei ole kuin tuo yksi vaihde, mutta siitä se pikkuhiljaa lähtee kunto kohenemaan kohti talven edetessä. Voitto ei tietenkään saa yllättää, kun olemme hallinneet näitä viestejä. Ihan hyvä lähtökohta oli, kun kaikki olemme olleet terveenä ja pystyneet hyvin harjoittelemaan tällä kaudella”, Niskanen tuumi.

”Eilinen oli selkeästi pettymys, perjantaina oli hyvä vire, eilen huono päivä. Tänään ok päivä. Nyt on taas se vaihe kaudesta, että joka toinen päivä tuntuu, että tätä voisi jatkaa 2020-luvulle asti, joka toinen päivä tuntuu, että lopetan huomenna. Sain hiihdellä erittäinkin rennosti, sain parhaan mahdollisen tuloksen aikaiseksi”, Oloksella yhden normaalimatkan kilpailun seuraavaksi hiihtävä Jauhojärvi sanoi.

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu Rovaniemellä 21. –22. marraskuuta.

Tulokset ja Suomen Cupin pistetilanteet: http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/tulokset/

Iivo Niskasen ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten mietteet katsottavissa myös videomuodossa Hiihdon Suomen Cupin Facebooksivuilla

Muutamien muiden kärkijoukkueiden hiihtäjien kommentteja Hiihtoliiton Soundcloud-tilillä:

https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-vuokatti-1112015-viesti-lauri-vuorinen

https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/vuokatti-suomen-cup-1112015-viesti-sami-jauhojarvi

https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-1112015-viesti-matias-strandvall