Uutisen päiväys

5.4.2014← Takaisin

Hämeenlinna Suomen Cupin viestivoittaja

Maastohiihdon Suomen Cupin finaaliviikonlopun ensimmäisenä päivänä Rukalla hiihdettiin viestit. Naisten 3x5km kisan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, joka voitti myös Suomen Cupin viestin kokonaiskilpailun.

Naisten 3x5 kilometrin perinteisen viestin ja Suomen Cupin kokonaiscupin viestivoiton vei Hämeenlinnan hiihtoseura joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen.
Avausosuuden hiihtänyt Kainulainen:
- Ei ollut ihan parasta hiihtoa, mutta pääsin vaihtoon kohtuullisen lähellä kärkeä. Yritin alamäessä ja tasaisella ottaa peesistä hyötyä, että saisin vähän helpotusta. Ennakkosuosikkina ei ollut mitään ihmeempiä vaiheita. Välillä on ollut sellainen tunne, että onko se talvi tänä vuonna alkanutkaan, kun sitä pientä rinkiä ja ensilumenlatua on kiertänyt koko talven. Jotain satunnaisia päiviä päässyt luonnonlumella hiihtämään, avausosuuden hiihtänyt Kainulainen kertoo.
Joukkueen toisen osuuden hiihtänyt Hakala kertoi suoritustaan tyypilliseksi tässä vaiheessa kautta.
- Peruskeväthiihto, ei ole SM-kisojen jälkeen tullut mitään kovempia tehtyä. Tämän viikon täällä hankia hiljoksiin hiihtänyt. Nyt vaan olen yrittänyt nauttia hiihtämisestä, kun täällä on pitkät ladut, eikä ole tarvinnut lyhyttä kierrosta kiertää. Oli vähän viikon hiihtelystä lihakset tyhjänä. En oikein kisavauhtiin päässyt koko kisan aikana. Ajattelin, että minä nyt nautin tästä hiihdosta ja kyllä se Laura sitten hoitaa homman kotiin.
Hakala toi kuitenkin joukkueen kärjessä viimeiseen vaihtoon, joten leikinlaskusta huolimatta suoritusta ei jätetty yksistään ankkuriosuuden hiihtäneen Monosen harteille.
- Ei ihan kaikkea tarvinnut tänään laittaa peliin. Vähän jäi kyllä tehot nyt vähille. Huomenna pitäisi vähän vielä yrittää kovempaa hiihtää. Jos tästä tuli nyt vähän kovempi treeni, niin yritin pitää itseni ahtaalla, ettei tänään mennyt ihan hiihtelyksi. Kyllä me pidettiin voittoa tänään aika varmana, kun ihan kaikki joukkueet eivät tänään olleet viivalla. Rennolla otteella näitä kauden viimeisiä hiihdetään, Mononen kertoo.

Liperin Hiihtoseura hiihti lauantaina toiseksi ja joukkue sijoittui kokonaiscupissa kolmanneksi.
Avausosuuden hiihti Kari Roivas:
- Lihakset alkavat olla tyhjät, pitkä kausi alkaa painaa. Kausi on mennyt ehkä paremmin kuin ajateltiin. Huomenna hiihdän sen minkä jaksan, en ota siitä pahemmin paineita.
Kakkososuuden hiihtänyt Jenni Tolonen kertoo jännittäneensä hiihtoa hiukan etukäteen:
- Mä oon viimeksi Ristijärvellä nuorten SM-kisoissa hiihtänyt pertsaa, niin mietin, että mitenköhän se lähtee kulkemaan. Minä oon vapaata hiihtänyt ja tämän viikon torstaina ensimmäistä kertaa perinteistä. Pitkä kausi alkaa mullakin jo tuntua, mutta kyllä minä huomenna lähden vapaan kympin hiihtämään ja taistelemaan lähinnä oman ikäisiäni vastaan.
Joukkueen ankkuri Krista Niiranen oli tyytyväinen. Viimeisessä vaihdossa Liperi oli neljäntenä, mutta Niiranen nosti joukkueen toiseksi.
- Olen tyytyväinen, kun pystyin nostamaan joukkueen sijoitusta, eikä Venäläisen Kati tullut takaa kiinni. Kun latu kääntyi stadionilla niin näin mikä on Katin ja minun ero. Mietin, että voiko se tulla kiinni, mutta onnistuin pitämään takana. Tavoitteet oli viikonlopun osalta tässä päivässä. Huomiseen ei ole mitään sijoitustavoitteita, ehjä hiihto on huomiselle tavoitteena.

Kolmanneksi hiihtänyt Noormarkun Nopsan viestijoukkue oli kokonaiscupin toiseksi paras joukkue.
- Mun oman urheilun kannalta viestijoukkue antaa motivaatiota omaan harjoitteluun. Olen kyllä tykännyt tästä vuodesta, että olen saanut näitä viestejä näin hyvässä joukkueessa hiihtää. Henkilökohtaisille matkoille ei ehkä riittäisi paukkuja, mutta näihin viesteihin kyllä innostuu, avausosuuden hiihtänyt Kirsi Perälä kertoo.
Emilia Myllykoski hiihti Noormarkun toisen osuuden vahvasti, nainen oli osuusajoissa kolmanneksi nopein.
- On ollut kiva, kun on saatu viestiporukka, kun sitä ei ole aiemmin ollut. Hiihto oli tänään parempaa kuin Jyväskylässä, mutta en ole sellaisessa iskussa, mitä voisin olla. Hiihto on ollut vähän väsynyttä.
Nuori nainen on hiukan epävarma osallistumisestaan sunnuntaina vapaan hiihtotavan kymmenelle kilometrille.
- Mulla ois kummitytön yksivuotissynttärit. Pitää miettiä hiihdänkö, synttäreille pitää ehtiä, Myllykoski hymyilee.
Noormarkun Nopsan ankkuriosuuden hiihtänyt Kati Sundqvist:
- Viestit on ne, mitkä ovat sytyttäneet lähtemään mukaan. En varmasti olisi täällä enää tähän aikaan hiihtämässä ilman viestejä, varsinkin kun on ollut tällainen talvi, mutta nämä viestit kyllä sytyttävät. NE kyllä pistävät liikkeelle. Mutta toki enemmän olisi pitänyt kesällä tehdä vielä enemmän töitä.