Uutisen päiväys

14.1.2017← Takaisin

Hakola ylsi välieriin sprintissä, Laukkanen hiihti 17:nneksi

Maastohiihdon maailmancupin sprintissä 11:nneksi hiihtänyt Ristomatti Hakola ja 17:nneksi sivakoinut Mari Laukkanen olivat parhaat suomalaiset Toblachin lauantain kisoissa.

Naisten kisassa Mari Laukkanen ylsi 17:nneksi ja maailmancupin pisteille. Suomalainen jakoi kisan tauottua kiitosta ympärillä oleville ihmisille.

"Tänään tällaista, ympärillä oleva joukkue tuntuisi toimivan paremmin kuin nainen. Huolto teki ihan hirveän hyvää duunia, valmentajat eilen kertoivat, ettei loppukurvissa tulla ulos ja minä sitten liukkailla suksillla laskin ulkokurviin. Sehän meni aivan putkeen", Laukkanen virnisteli.

"Oli yllättävän hidasvauhtinen meidän erä, sen takia siinä oltiin niin kasassa. Minulla oli selkeästi tavoitteena roikkua (Hanna) Falkin takamuksessa. Siinä se virhe sitten tuli, kun yritin siitä ohi, sen jälkeen mikään ei enää onnistunut. Jäi ehkä aika paljon hampaankoloon, huonon valinnan tein lopussa ja siitä maksoin veroa", Laukkanen harmitteli virhettään.

Muista suomalaisnaisista Susanna Saapunki karsiutui niukasti erävaiheesta oltuaan 31:s. Katri Lylynperän sijoitus oli 42, Andrea Julin löytyi pykälää alempaa sijaluvulta 43. Leena Nurmi ei puolestaan startannut matkaan lainkaan ruokamyrkytyksen takia.

Voiton vei Venäjän yllättäjä Natalia Matveeva ennen Norjan Maiken Caspersen Fallaa ja viikko sitten Lahden Skandinavia Cupin sprintin ykköstä, Ruotsin Falkia.

Miesten sprintissä parhaaksi suomalaiseksi ylsi Ristomatti Hakola. Välieräpaikka ja 11:s sija vaikuttivat miellyttävän Hakolaa.

"Aika-ajo oli taattua laatua, hyvää menemistä. Alkuerässä oli tarkoituksena myrkyttää keulasta ja myrkytinkin. Lähellä oli suora jatkopaikka, loppukiri vähän uupui. Lucky loserina välieriin, eikä niitä ole paljoa tullut, joten kyllä nyt tyytyväinen täytyy olla. Olisi voinut pysyä pystyssä loppuun asti", Hakola summasi.

Pisteille suomalaismiehistä ylsivät myös Matias Strandvall (18.), Lauri Vuorinen (22.) ja Martti Jylhä (26.). Joni Mäki jäi Susanna Saapungin tavoin harmittavan vähän erävaiheesta oltuaan 31:s.

Voiton Toblachissa nappasi Norjan Sindre Skar, Yhdysvaltain Simeon Hamilton oli kakkonen ja Norjan Johannes Kläbo kolmas.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Naisten sprintticupin tilanne

Miesten kisan tulokset
Miesten sprintticupin tilanne

Kommentteja Soundcloudissa

Jutun kuvassa Ristomatti Hakola. (SHL/Touho Häkkinen)