Uutisen päiväys

17.3.2017← Takaisin

Hakola parhaana suomalaisena 11:s finaaliviikonlopun avaussprintissä

Maastohiihdon maailmancupin viimeinen kilpailuviikonloppu avattiin vapaan sprinteillä Kanadan Québecissä. Suomalaisista parasta vauhtia piti Ristomatti Hakola edeten semifinaalivaiheeseen ja ollen lopulta 11:s.  

Hakola hiihti totuttuun tapaan varmasti aika-ajoista erävaiheeseen ja oli 13:s. MM-kisojen sprintin kuudes haki tosissaan finaalipaikkaa ja etenekin semifinaaliin. 

”Alkuerä, siinä oli pientä miekkailua. Onneksi pidettiin vauhtia ja selvisin onnekkaana häviäjänä välieriin. Välierässä olin vähän maitoa. Siinä oli kovia jätkiä vastassa ja tällä kertaa ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville”, sanaili Hakola. 

Kauden kokonaisutulokseensa, sprintticupin 17:nteen sijaan, Hakola oli kilpailun jälkeen suhteellisen tyytyväinen, mutta tähyää jo vahvasti kohti olympiarenkaita.

”Ens vuonna koiteaan isommalla rosentilla välieriin ja sitten finaalihommia, ja sitä pallipaikkaa, se on tavoite. Ja olympiarenkaat siintää mielessä”, katsoi Hakola jo tulevaisuuteen. 

Hakolan lisäksi aika-ajoissa naiset hiihtivät vahvasti ja erävaiheeseen etenivät Krista Pärmäkoski, Kerttu NiskanenAino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen. Laura Mononenkarsiutui erävaiheesta ollen aika-ajon 33. 

Niskanen oli iloinen etenemisestään erävaiheeseen, mutta ei saanut kokonaistaktiikkaa toimimaan ryhmässä hiihtäessä.   

”Positivista tässä päivässä oli se, että menin aika-ajosta jatkoon. Mutta kyllä sitten erähiihto meni vähän plörinäksi. Oli turhaa intoa alussa, oli huono taktiikka, se kosti kisan loppupuolella”, hyvillä mielin kuitenkin lauantaiseen kisaan lähtevä Niskanen kommentoi. 

Pärmäkoski harmitteli hitusen liian nopeaa aika-ajohiihtoaan, eikä saanut onnennumeroaan rintaansa vapaan sprinttiin. Myös hyvät asetelmat viikonlopun kokonaistourille sulivat päivän kisan heikohkoon suoritukseen. 

”Hiihdin tänään aika-ajossa yheksän kymmenystä liian kovaa, se sitten näkyi erissä. Ei ollut onnennumeroo…Harmittaa sinänsä, että yksi kisa pilasi nyt koko viikonlopun. Huomenna lähden sieltä aika takaa ja vaikee tehdä ohituksia, isot erot tuli jo nyt keulaan. Huomenna on taas bonussekunteja jaossa, että riskillä pitää lähteä yrittämään”, mietti Pärmäkoski, joka sijoittui sprintticupissa sijalle 6.  

Miesten kilpailun muista suomalaisista Iivo Niskanen oli sprintin 45:s, Matti Heikkinen 48:s,Sami Jauhojärvi 49:s ja Lari Lehtonen 66:s. 

Sprintticupissa kaikkiaan 12 miestä keräsi maailmancupin pisteitä kuluneella kaudella.

Kanadan minitour jatkuu toisella osakilpailulla huomenna lauantaina perinteisen matkoilla. Naiset hiihtävät 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä yhteislähtöinä. Aikataulut linkistä 

 

Kommentit 

Krista Pärmäkoski 

Aino-Kaisa Saarinen 

Kerttu Niskanen 

Ristomatti Hakola 

 

Naiset

Tulokset, sprintti, Québec 17.3.2017 

Maailmancup, sprintti, lopputulokset 

Maailmancup, kokonaistilanne  

Miehet 

Tulokset, sprintti, Québec 17.3.2017 

Maailmancup, sprintti, lopputulokset 

Maailmancup, kokonaistilanne

Kuva: SHL/Teemu Moisio