Uutisen päiväys

26.3.2012← Takaisin

Hakola löi kunnarin perinteisellä tyylillä

Imatran SM-hiihdot päättyivät todelliseen yllätykseen, kun 20-vuotias kankaanpääläinen sopimussotilas Ristomatti Hakola hiihti ensimmäisessä 50 kilometrin väliaikalähtokisassaan mestariksi ennen Vantaan Hiihtoseuran Niklas Collianderia ja Vuokatti Ski Teamin Mikko Koutaniemeä. Naisten 30 kilometrin voiton vei Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ennen Oulun Riitta-Liisa Roposta ja Hämeenlinnan Laura Ahervoa.

Ristomatti on superpesispelaaja Mikko Hakolan velipoika ja hän on itsekin edustanut Kankaanpään Mailaa B-poikien Itä-Lännessä. Suunnistuksessa Hakolalla on 16-vuotiaiden SM-viestistä pronssimitali.
- Pitihän se onnistua perinteisellä pesispaikkakunnalla Imatralla. En kyllä lähtenyt mitalijahtiin, lähinnä tavoittelin paikkaa viidentoista parhaan joukossa. Lähdin alussa rauhallisesti ja kun hiihto kulki, niin kiristin vauhtia pikku hiljaa. Viimeiselle 7,1 kilometrin kierrokselle lähdettäessä huoltoryhmä huusi: "Kaikki peliin, voitat koko kisan!". Hyvin riitti voimia vielä loppuun, vaikka nyt onkin kaikkensa antaneen olo, jutteli Hakola kisan jälkeen järjestäjien tiedotustilaisuudessa.
Hopeamitalisti Colliander ja pronssin napannut Koutaniemi eivät viimeiseen pressi-infoon enää osallistuneet.
 
Naisten 30 kilometrin voiton vei Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ennen Oulun Riitta-Liisa Roposta ja Hämeenlinnan Laura Ahervoa.
- Imatrasta tuli kertaheitolla yksi lempikisapaikoistani. Latu oli minulle mieluinen. Olin pitkään Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) perässä ja ajattelin, etten saa häntä enää kiinni. Sain jaettua voimani hyvin koko matkalle, iloitsi Kyllönen.
- Kaksi mitalia näistä kisoista tyydyttää kyllä. Kolmenkympin hopea on paras SM-sijoitukseni pitkään aikaan, iloitsi Roponen.
- Ihan nousujohteinen hiihto. Kuulin Annen väliajat ja keskityin omaan hiihtooni, summasi Ahervo.

Lähde: Imatra SM-kisojen tiedotus

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi