Uutisen päiväys

1.2.2019← Takaisin

Hakola ja Pärmäkoski avauspäivän mestarit SM-hiihdoissa Imatralla

Kauden ensimmäiset SM-hiihdot avattiin Imatralla 10 ja 15 kilometrin perinteisen kilpailuilla, joissa mestareiksi hiihtivät Ristomatti Hakola ja Krista Pärmäkoski.

Viikonvaihteen ainoan kilpailunsa hiihtänyt Pärmäkoski vei mestaruuden 53,6 sekunnin erolla Kerttu Niskaseen. Pronssin vei Anita Korva, joka otti aikuisten sarjassa ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa.

– Ajattelin, että tänään on helppo latu ja kohtuu kovaa pitää hiihtää koko ajan. Kuulin väliaikoja ja toisella kierroksella annoin vähän siimaa kun näin (Niskasen) selkää, ja loppusuoralla nautiskelin. Ei vielä sellaista parasta virettä ole, mutta uskon, että ensi viikon valmistavalla leirillä se löytyy, Pärmäkoski sanoi.

Kerttu Niskasen kausi on ollut vaikea, mutta suunta on parempaan päin.

– Halusin itselleni hyvänolontunteen, mutta ei itseluottamukseni vielä tällä hetkellä hirveän hyvä ole. On todettava, että tämä on urheilua ja välillä täytyy kokea kovia. Pahin on nyt takanapäin, ja toivon, että paremmat ajat edessä, Niskanen sanoi.

Hakola vei mestaruuden 27 sekuntia ennen Perttu Hyväristä. Anssi Pentsinen oli kolmas.

– Peran kanssa oli tiukkaa ekat pari kierrosta, vain muutama sekunti eroa, mutta kun jaksoi leipoa samaa vauhtia niin tuli se parikymmentä sekuntia lisää. Sai varmuutta siihen. Hyvä kisa, ja kun mennään ylös alas nopeasti ja paljon tasatyöntöä, niin en itselleni paljon parempaa latua kilpailuihin löydä, mestari tuumi.

Hyvärinen oli myös hyvillä mielin kilpailunsa jälkeen.

– Ihan hyväntuntuista hiihtoa, pikkuisen Ristomatti sai eroa isoksi lopussa. Ehyt hiihto ja vire on hyvä, omille vahvuuksille ei osu tämä latu mutta silti ok. Kielii siitä, että ollaan taas pelissä mukana hyvin.

Imatran SM-kilpailut jatkuvat lauantaina viesteillä.

Kärkikolmikkojen mietteitä lehdistötilaisuuksissa:

Naiset

Miehet

Tulokset