Uutisen päiväys

13.1.2013← Takaisin

Habita mukaan tukemaan nuorisohiihtoa

Maastohiihto ry ja Habita ovat solmineet viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Habita lähtee tukemaan Kultasompa-urheilijoita, jotta maailman huipulla nähdään jatkossakin suomalaishiihtäjiä. Sopimus yltää yli Lahden 2017 –kotikisojen.

Kultasompa-ryhmä on nuorin liittojohtoinen valmennusryhmä. Maastohiihto ry:n toimitusjohtaja Mika Kulmalan mielestä nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus on tärkeä monestakin syystä.
– On hienoa huomata, että kumppaneita kiinnostaa nuorisourheilun pitkäjänteinen tukeminen. Nyt katse on jo Lahti 2017 –kotikisoissa. Olemme löytäneet hyvän kumppanin 16–18-vuotiaiden ikäluokalle. Tämä yhdistettynä urheiluakatemioiden toimintaan luo menestymismahdollisuuksia, Kulmala.
Yhteistyösopimuksen myötä Kultasompa-ryhmän nimi muuttuu Habita-ryhmäksi.

Habitan konsernijohtaja Jari Gardziellan mukaan maastohiihto oli luonteva valinta yhteistyökumppaniksi, koska jokainen suomalainen on joskus hiihtänyt ja lajia pystyy harrastamaan kaikkialla Suomessa niin isoilla kuin pienemmilläkin paikkakunnilla.
– Meidän mielestämme nuorisourheilua pitää tukea, siinä tehdään pitkäjänteistä työtä. Monet meistä on isiä ja äitejä, ja maksamme henkilökohtaisesti nuorisoliikuntaa. Halusimme tukea lajia, jonka jokainen habitalainen Helsingistä Leville voi kokea omakseen, Gardziella kertoo.

Sopimuskauden aikana Habita-ryhmässä ehtii olla useita kymmeniä nuoria hiihtolupauksia.
– Haluamme olla mukana tukemassa nuoria ja osaltaan nauttia menestyksestä. Olisi hienoa, jos Lahdessa 2017, joku meidän tukemistamme nuorista menestyisi.
Kiinteistövälityksessä urheilupaikkojen läheisyys vaikuttaa alueen yleiseen kiinnostavuuden.
–Jos alueen läheisyyteen on tulossa urheiluhalli tai urheilupaikkoja, niin se lisää asuntojen houkuttelevuutta. Liikuntapaikkojen myötä nuorisolla on mahdollisuus purkaa energiaansa positiiviseen tekemiseen, Gardziella kertoo.