Uutisen päiväys

28.2.2014← Takaisin

Finnfoamista maastohiihdon uusi yhteistyökumppani

Maastohiihtomaajoukkue saa jälleen uuden merkittävän tukijan. Suomalainen lämmöneristämiseen erikoistunut Finnfoam ja maastohiihto allekirjoittivat perjantaina Salpausselän maailmancupin alla kolmivuotisen sopimuksen, joka kattaa myös Lahti 2017 –kotikisat.

- Otamme lämmöllä ja kiitollisuudella vastaan uuden jäsenen hiihtoperheeseemme. Rakennusalalla toimivana kotimaisena yrityksenä Finnfoamissa ymmärretään hyvin pitkäjänteisen, laadukkaan ja jatkuvaan kehittämiseen perustuvan työn merkitys onnistumisen kannalta. Hiihtourheilun menestyksen rakentamisessa tarvitaan samanlaisia periaatteita, Maastohiihto ry:n puheenjohtaja Markku Haapasalmi iloitsee.
Finnfoam on kotimainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa roudassa. Vankka kokemus ja uudenlainen kehityshakuinen ajattelu on nostanut perheyrityksen yhdeksi johtavista muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistajista.
- Yrityksellämme ja hiihdolla on paljon yhteistä. Kummassakin lajissa pitkäjänteinen työ palkitaan ja pärjätäkseen maailmanlaajuisessa kilpailussa on menestyksen eteen tehtävä töitä. Nykyiset rutiinit pitää pyrkiä kyseenalaistamaan aika ajoittain, jotta kehitys kilpailijoita paremmaksi olisi mahdollista. Molempien pohja menestyksellä omassa lajissaan on luotu viimeisten kolme vuosikymmenen aikana, Finnfoamin markkinointijohtaja Asso Erävuoma kertoo.

Yrityksessä ymmärretään, että menestys vaatii aina myös panostusta, pelkällä lahjakkuudella maailman huipulle nouseminen on vaikeaa.
- Finnfoam haluaa omalta osaltaan tukea ja mahdollistaa Suomen A-maajoukkueelle maailmanluokan olosuhteet. Kilpailu on tänä päivänä kovaa ja pärjätäkseen tulee kaikkien osakokonaisuuksien olla vähintään samalla tasolla kuin kilpailijoillakin, mieluummin hiukan paremmin, Erävuoma jatkaa.

Perjantaina Salpausselällä allekirjoitettu sopimus on kolmivuotinen ulottuen Lahden MM-kisoihin.
- Olemme erittäin iloisia, että Suomen maastohiihdossa on nyt positiivinen tekemisen meininki. Tämän meiningin ylläpitämisessä ja toiminnan kehittämisessä yhteistyökumppanit ovat meille elintärkeitä.

- Sopimuksen allekirjoittaminen juuri täällä Salpausselällä Lahdessa tuntuu oikealta. Vaikka välissä on vielä Falunin MM-kisat, niin tähtäin on vahvasti Lahden 2017 kotikisoissa, Haapasalmi kertoo.


Yhteistyössä keskiössä on urheilu ja urheilijat, joten paikalla sopimuksen julkaisussa oli maajoukkueen edustajina Riikka Sarasoja-Lilja ja Anssi Pentsinen.
- Minä olen tällainen vilukissa, että kaikki kaverit aina vitsailee, että mulla on aina kunnolla vaatetta päällä, Sarasoja-Lilja nauraa.
- Nyt onkin kaksi sellaista urheilijaa täällä, jotka tarvitsevat aina kaiken lisäeristyksen, Pentsinen vitsailee.