Uutisen päiväys

24.9.2015← Takaisin

Finlandia-hiihdon kattaus monipuolistuu ja lähtö uudistuu

Finlandia-hiihto on Suomen suurin massahiihtotapahtuma, jota kehitetään jatkuvasti yhä paremmaksi. Tulevana talvena 26. –28. helmikuuta Lahdessa ja Hollolassa järjestettävä tapahtuma tuo uusia houkuttelevia osallistumisvaihtoehtoja.

Finlandia-viikonvaihde starttaa 26. helmikuuta Lahden MM-kisojen sprinttiradalla hiihdettävällä Finlandia-sprintillä, joka on nelihenkisin joukkuein käytävä leikkimielinen koitos. Se sopii erinomaisesti työ- ja kaveriporukoillle, mutta myös verryttelyksi viikonlopun pidemmille matkoille osallistuville.

Lauantaille ja sunnuntaille uudistus on Finlandia-viesti, jossa lauantaina perinteisellä ja sunnuntaina vapaalla 50 kilometrin matkan voi jakaa neljän urakoitaviksi. Osuudet ovat 9,3 kilometriä, 17,1 kilometriä, 11 kilometriä ja 12,6 kilometriä.

”Haluamme kehittää Finlandia-hiihdosta yhä enemmän kaikille sopivan tapahtuman, jonne tullaan viihtymään koko viikonlopuksi. Perjantain ja lauantain tapahtumat ovat sopivia haasteita myös vasta harrastuksensa alussa oleville ja tarjoavat samalla erilaisille porukoille tavan viettää päivän tai kaksi hauskasti yhdessä liikkuen”, pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.

Finlandia-hiihdon lähtö uudistuu, sillä MM-hiihtojen tuoma uusi silta mahdollistaa leveämmän lähtöalueen. Taivalta ei uudistuksen myötä myöskään aloiteta jyrkkään ylämäkeen, joten matkan alkuun pääsee miellyttävämmin.

”Uskomme hiihtäjien pitävän uudistuksesta, sillä ensimmäisillä sadoilla metreillä ruuhkia ei aiempien vuosien tapaan synny”, Hernesniemi sanoo.

Kilpailuhenkisimmille Finlandia-hiihtäjille on helmikuussa samalla mahdollisuus taistella arvokisamitaleista, sillä Finlandian matkat kuuluvat veteraanien SM-kisaohjelmaan. Finlandia-viikon täydentää 23.2. järjestettävä Lasten Finlandia, joka on Lahden, Nastolan ja Hollolan alueen kouluille suunnattu tapahtuma.
 
www.finlandiahiihto.fi
https://www.facebook.com/finlandiahiihto 
Twitterissä finlandiahiihto
Instagramissa finlandiahiihto
#finlandiahiihto