30.1.2015← Takaisin

EYOF-talvikisat päättyivät tänään, Suomi sekaviestin neljäs

Suomi keräsi talvikisoista yhteensä neljä mitalia ja kolmetoista muuta sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.

Itävallassa ja Liechtensteinissa järjestetyt EYOF-kilpailut päättyivät tänään. Viimeisen kilpailupäivän joukkuekisoissa suomalaiset taistelivat hyvin, mutta jäivät niukasti mitalisijojen ulkopuolelle.
    Kaikkein lähimmäksi palkintosijoja pääsivät maastohiihtäjät. 4x5 kilometrin sekaviestissä Suomen joukkue sijoittui neljänneksi +1.37,9 voittoon hiihtänyttä Venäjää jäljessä. Joukkueessa hiihtivät Turo Sipilä, Rebecca Immonen, Aleksi Parttimaa ja Eveliina Piippo.

Viimeisessä suomalaislajissa yhdistetyn pikamatkalla Vili Laukkanen oli 19:s ja Santeri Hynninen 21:s.

Suomen saldoksi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilta tuli 4 mitalia ja 13 muuta sijoitusta 10 parhaan joukkoon. Suomen menestys oli merkittävästi parempi kuin kaksi vuotta sitten Romanian Brasovissa käydyissä kisoissa. Seuraavat EYOF-talvikisat isännöi Bosnian ja Hertzegovinan Olympiakaupunki Sarajevo vuonna 2017.

Seuraavat EYOF-kesäkilpailut järjestetään Georgian Tbilisissa tämän vuoden heinäkuussa.