Uutisen päiväys

3.3.2012← Takaisin

Dario Cologna jälleen voittoon - Lari Lehtonen maailmancupin pisteille

Sveitsin Dario Cologna vahvisti asemiaan maailmancupin kärjessä ottamalla voiton Salpauselän yhdistelmäkilpailussa. Palkintopallille ylsivät myös Norjan Martin Sundby sekä Kanadan Alex Harvey. Lari Lehtonen oli parhaana suomalaisena 29:s.

Suurimpana suomalaissuosikkina 15+15 kilometrin matkalle lähti Sami Jauhojärvi. Kotiyleisö joutui kuitenkin pettymään, kun rovaniemeläinen päätti jättää kilpailun kesken vapaan hiihto-osuuden alkupuolella.
- Selkä tökkäsi niin pahasti, että jaloista meni täysin puhti pois. Silloin kun se tökkää, tietää, ettei se kisan aikana aukene yhtään, Jauhojärvi harmitteli.

Jauhojärvi ei halunnut vaarantaa tulevia kisoja jatkamalla väkisin. Sunnuntain ohjelmassa on perinteisen sprintti, jossa hän haluaa olla iskussa.
- Tottakai haluan hiihtää kotiyleisön edessä. Sprinttiä varten säästelinkin: jos olisin taistellut vielä viisi kierrosta, takki olisi ollut sprintissä tyhjä, Jauhojärvi ennakoi.
- Välillä pitää käyttää järkeä, eikä tunnetta näissä vaikeissa päätöksissä.

Lari Lehtonen oli ainoana suomalaisena 30:n parhaan joukossa ja maailmancupin pisteillä. Lehtonen oli erityisen tyytyväinen vapaan osuutensa.
- Pertsan puoli on (Lahdessa) haastava, mutta vapaa sopii minulle. Siinä tuli selkiä vastaan ja sain paranneltua sijoituksiani, parhaimmillaan kahdeksantenatoista maailmancupissa ollut hiihtäjä sanoi.

Myös Lehtonen hiihtää mielellään Lahdessa.
- Kannustus on kovaa ja on mukavaa hiihtää kotimaisemissa. Minulla ovat kisat täällä perinteisesti onnistuneet hyvin ja nytkin voi olla tyytyväinen.

Loppukaudella Lehtonen tähtää vielä Oslon maailmancupiin ja kotimaan SM-hiihtoihin.
- Toivotaan, että olen hiihtäämässä Oslossa 50 kilometriä ja tietysti SM-kotikisoissa Imatralla on kovat tavoitteet, imatralainen kertoi.

Yksi maaliin selvinneistä suomalaishiihtäjistä oli Jussi Simula, joka kauhisteli kärjen pitämää vauhtia.
- Kyllä siellä painettiin hirmuista kyytiä ja siltä se tuntuikin. Alusta asti sai mennä aivan täysillä. Ei voi olla tyytyväinen omaan suoritukseen: perinteisellä suksissa ei ollut ihan paras pito ja se vei voimia vapaan osuudelta, Simula mietiskeli.

Yhdistelmäkilpailussa 54:ksi sijoittunut suomalaishiihtäjä ei ole päässyt kiertämään kansainvälisiä kilpailuja hirveästi, mutta sanoi kuitenkin kotimaisten kisojen olevan rankkoja.
- Niin Rukalla kuin Lahdessakin on rajut radat, mutta jos on hyvässä kunnossa, ei pitäisi olla ongelma, missä hiihdetään.
- Hiihdän vielä SM-kisoissa sekä yhdessä Suomen cupin kisassa, Simula totesi loppukauden päätavoitteistaan.

Teksti: Joonas Laine/Laajasalon opisto

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi