8.12.2018← Takaisin

Beitostölenin viikonloppu käynnistyi – Krista Pärmäkoski parhaana suomalaisena kuudes

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Norjan Beitostölenissä pitkien matkojen vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Naisten 15 kilometrin kilpailussa parhaasta sijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli mukana taistelussa kärkisijoista, mutta taipui lopulta kilpailun loppupuolella kuudenneksi.

”Ihan hyvä kisa. Ensimmäiset kaksi kierrosta hiihdätin Östbergiä ja hiihdätin häntä sitten palkintopallivauhtiin. Ei jaksanut enää viimeisellä kierroksella yksin pitää sitä vauhtia”, kertasi Pärmäkoski.

Pärmäkoski on hiihtänyt alkukauden tasaisen vahvasti, mutta palkintopallisijoitus vielä odotuttaa itseään.

”Olisi ollut mahdollisuus, mutta vähän vielä puuttuu se ihan viimeinen terävyys. Uskon, että se löytyy. Hiihto on jaksavaa, vielä vaan viimeinen isku puuttuu”, kommentoi Pärmäkoski.

Kymmenen parhaan urheilijan joukkoon sijoittui myös hienosti kymmenenneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen. Sijoitus oli Roposelle paras kahteen vuoteen.

”Tosi hyvä veto. Oli tosi rankka ja kova keli, latukin oli vaativa. Hyvin pystyi tsemppaamaan, suksi toimi loistavasti, kroppa toimi hyvin. Olen supertyytyväinen, että näin nelikymppisenä pystyy haastamaan vielä maailman kovimpia naisurheilijoita", kommentoi Roponen.

Pistesijoille ja uran parhaaseen maailmancup-sijoitukseensa ylsi 20-vuotias Eveliina Piippo, joka oli kilpailun 22:s.

”Päivän kisa oli suorituksena onnistunut, tavoitteena oli saada tasavauhtinen hiihto. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyin suorittamaan ja se riitti tänään tuohon sijaan”, kommentoi Piippo.

Beitostölenissä jatketaan huomenna viestikilpailuilla. Viesti on nuorelle urheilijalle ensimmäinen laatuaan maailmancup-tasolla.

”Lähden tekemään oman parhaani. Vähän jännittää, kun on ensimmäinen maailmancup-viesti ja kovia nimiä siellä on mun kanssa hiihtämässä. Tosi hauskaa varmasti tulee olemaan. Veikkaan, että pikkuisen enemmän jännittää huominen kuin mitä tämä päivä”, totesi Piippo.

Kerttu Niskanen oli kilpailun 33:s, Anne Kyllönen 41:s ja Laura Mononen 46:s.

Tulokset kokonaisuudessaan

Miesten 30 kilometrin kilpailussa vain Perttu Hyvärinen (21.) hiihti suomalaisista maailmancupin pisteille.

"Tänään oli ehyt, hyvä ja helpottava hiihto. Pitkästä aikaa onnistuminen ja vielä vapaalla ja tosi kova kisa. Olen viimeisen päälle tyytyväinen, suksi toimi hyvin ja mies ihan ok. Sen mukainen suoritus", kommentoi Hyvärinen.

Antti Ojansivu oli kilpailun 45:s, Lari Lehtonen 48:s ja Kari Varis hiihti maaliin sijalle 50.

Juuso Haarala ja Iivo Niskanen joutuivat keskeyttämään kilpailun.