29.12.2019← Takaisin

Anne Kyllönen niukasti ulos välieristä - "Mukavaa olla vapaan sprintissäkin pelissä mukana"

Lenzerheiden toinen osakilpailu ei vienyt suomalaisia pitkälle sprintin finaaleihin, sillä vain Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen selviytyivät aika-ajoista erävaiheeseen. Kyllönen oli tänään paras suomalainen 16. sijallaan.

Kyllönen oli syystäkin tyytyväinen päivän menoonsa ja parannellessaan jälleen kauden parasta tulostaan reippaasti.

"Hiihto oli positiivisesti pirteetä menoa. Alkuerä oli hiihtona terävää ja helpon tuntuista, sinällään harmitti, että välieräpaikka jäi niin pienestä kiinni. Mutta on mukavaa, että on sprintissä vapaalla tyylillä mukana pelissä", iloitsi Kyllönen onnistuneesta Tourin alusta.

Kerttu Niskanen piti aika-ajon 30. sijansa myös erävaiheen jälkeen, koska hän oli erässään viimeisellä sijalla maaliintullessa.
Vilma Nissinen oli kilpailun 46:s.

Kerttu Niskanen jatkaa Tourilla sijalla 14., Anne Kyllönen 22. ja Vilma Nissinen 58. Touria johtaa Venäjän Natalia Nepryaeva.

Miesten sprintti päättyi suomalaisten osalta aika-ajoon

Miehissä niukimman karsiutumisen koki Lauri Lepistö, joka jäi vajaan sekunnin päähän top30-sijoituksesta ollen 32. Perttu Hyvärinen hiihti sijalle 37., Iivo Niskanen 43. ja Lari Lehtonen 54.

Miesten päävalmentaja Teemu Pasanen summasi päivää ja harmitteli erityisesti Lepistön tiukkaa putoamista.

"Ihan ok vetoja, varsinkin Lepistön Lauri harmittavasti jäi alle sekunnin jatkopaikasta ja oli hyvä veto vapaalla. Kokonaiskilpailutulokseen tällä ei niin suurta muutosta ole, bonussekuntien takia pitäisi päästä vähintään välieriin", analysoi Pasanen.

Seuraavaksi Suomen joukkueella on edessään noin 400 kilometrin matkustus Toblachiin Italian puolelle. Maanantaina Tour de Skillä on vapaapäivä.

"Nyt saadaan pidempi palautusaika ja miehet pääsee lähtemään kohti Toblachia. Ja siellä seuraava kisa lepopöivän jälkeen pitäisi olla meille hyvä kisa."

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen jatkaa Touria sijalta 16. Ja on minuutin ja 17 sekuntia johtavaa Norjan Johannes Höstflot Kläboa jäljessä. Perttu Hyvärinen on sijalla 30., Lari Lehtonen sijalla 42. ja Lauri Lepistö 58.