Uutisen päiväys

16.1.2014← Takaisin

Ammattilaistiimi pitkänmatkan massahiihtoihin

    Suomeen on perustettu maamme ensimmäinen pitkänmatkan massahiihtoihin keskittyvä ammattilaistiimi, Skiforce. Heti perustamisvaiheessa mukaan on saatu perinteisillä hiihtomatkoilla menestyneitä suomalaishiihtäjiä.

    Ammattilaistiimin hiihtäjät ovat Kari Varis, Mikko Koutaniemi, Ari Luusua, Jussi Simula, Ristomatti Hakola ja Lasse Paakkonen. He ovat tähän mennessä saavuttaneet yhteensä yli viisikymmentä maastohiihdon SM-mitallia, yhdeksän Finlandia-hiihdon voittoa, viisi Lapponia-hiihdon voittoa, neljä Tervahiihdon voittoa sekä kaksi Jämi42-hiihdon voittoa. Osa hiihtäjistä on urallaan edustanut Suomea olympialaisissa sekä maastohiihdon MM-kisoissa. Tiimin jäsenillä on takanaan myös yhteensä yli sata maastohiihdon maailmancup-starttia.

    Kaudella 2013 - 2014 Skiforcen kilpailullisena päätavoitteena on valloittaa Pääkaupunki-hiihto, Jämi42 sekä Finlandia-hiihto ja samalla tälle kaudelle lanseerattu Marathon Skier Cup. Kevään ohjelmaan on suunniteltu myös Ski Classics -sarjan päätöskilpailua Årefjällsloppetia, joka hiihdetään 29. maaliskuuta Åressa Ruotsissa. Tässä kisassa olisi mahdollista testata Skiforcen kilpailukyky lajin maailmanvalioiden joukossa. Mahdollisuuksien mukaan kisaohjelmaan sisällytetään myös muutama muu Suomen merkittävistä massahiihtotapahtumista.

    Kaudesta 2014 - 2015 eteenpäin päätavoitteena on menestyä eri puolilla Eurooppaa järjestettävässä Ski Classics -sarjassa. Pitkänmatkan massahiihdot ovat Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa erittäin suosittuja ”koko kansan" hiihtotapahtumia, joissa samaan kilpailuun osallistuvat niin ammattiurheilijat kuin kuntoilijatkin.

    Ski Classics -sarjan  muodostavat Euroopan kuusi tunnetuinta massahiihtotapahtumaa. Tapahtumasarjasta on tehty yli 50 maahan televisioitava TV-formaatti. Keväällä 2013 sarjalla oli yli 20 miljoonaa TV-katsojaa ja lähetyksiä kauden aikana yhteensä yli 300 tuntia. Tapahtumiin osallistui yhteensä yli 50 000 hiihtäjää ja paikan päällä kisoja seurasi yli 200 000 katsojaa.