7.2.2016← Takaisin

Ahonen ja Lylynperä 23-vuotiaiden mestarit Vöyrillä

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen ja Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä voittivat 23-vuotiaiden mestaruudet Vöyrillä. Perinteisen normaalimatkoilla 20-vuotiaiden sarjoissa ykköset olivat Lauri Lepistö ja Johanna Matintalo. Päivän muut mestarit olivat Rebecca Immonen (N18), Anita Korva (N17), Miro Karppanen (M18) ja Robin Sundsten (M17).

Ville Ahonen jätti Joonas Sarkkisen hopealle 13,9 sekunnin erolla. Rikhard Mäki-Heikkilä oli kolmas.
”Hyvät fiilikset. Vaikea kausi on takana. Nyt sai onnistuneen hiihdon. Tasainen hiihto. Ensimmäiset kolme kierrosta kuudesta oli tasaisia, siinä oli monta äijää vielä taistelemassa voitosta. Minulla oli hyvä neljäs ja viides kierros, siinä varmaan voitto ratkesi. Viimeisellä sitten vähä tummuin, eikä tullut ihan loppuun asti. Onneksi ero säilyi kuitenkin hyvänä”, Ahonen sanoi.
Mestaruus luonnollisesti maistui Imatran Urheilijoiden ja maajoukkueen haastajaryhmän urheilijalle:
”Hyvällä mielellä pääsee jatkamaan, tietää että on tehnyt kuitenkin oikeita asioita. Parempaan suuntaan mennään koko ajan.”
Vanhimman sarjan naisten voiton vei Katri Lylynperä 19,8 sekunnin erolla Krista Niiraseen. Katariina Lonka otti yllättäen pronssin ennen Leena Nurmea. Lylynperän tavoitteena oli voitto, vaikka hän tiesi kilpailun kovaksi.
”Eilen oli hyvät tuntemukset jaloissa, mutta tänään aamulla ei ollut  enää niin varma olo omasta hiihtämisestäni. Ajatus  oli kuitenkin, etten ensimmäisellä kierroksella tuohon mäkeen säntää ihan hulluna. Se pitää kuitenkin neljä kertaa hiihtää. Sen otin rauhassa, muuten oli tavoitteena hiihtää täysillä. Onneksi heti toisella kierroksella alkoivat sekunnit kertymään minun puolelleni”, Lylynperä sanoi.
Lauri Lepistö kertoi lähteneensä tekemään ”perushiihtoa”. Hänen ainoa tavoitteensa oli voittaa.
”Lähdin viimeisenä, niin pystyin katsomaan, mitä muut tekevät. Alussa oli tehnyt vähän mieli lyödä enemmän, mutta ajattelin kuitenkin, että säästän vähän loppuun. Vauhtini oli tänään tasaisen tappavaa. Mitali oli molemmilta päiviltä tavoite, kun viikonloppuun lähdettiin. Se toteutui, joten ihan hyvillä mielin olen”, Lepistö sanoi.
Johanna Matintalokin lähti hiihtämään voitosta.
”Lähdin ehkä vähän kovaa, kovempaa kuin olen yleensä lähtenyt. Vähän riskillä  jopa. En ollut varma jaksanko tuota vauhtia maaliin asti. Pikkuisen tuli hyytymistä, muttei pahempaa”, Matintalo tuumi.