Uutisen päiväys

11.2.2014← Takaisin

Finlandia-hiihtoa ei peruta

  Kuluneen talven keliolosuhteet ovat asettaneet suuria haasteita ympäri Euroopan hiihtokisojen järjestäjille, eikä Finlandia-hiihto tee tässä poikkeusta. Finlandia-hiihto aiotaan kuitenkin järjestää mukautetulla reitillä.

  Lähtökohtaisesti järjestelytoimikunta on vielä positiivisella mielellä tämän hetkisen sääennustuksen vuoksi ja luotto on siihen, että lunta tulee vähintään 15 cm, joka mahdollistaisi hiihtämisen lyhennetyllä reitillä, mutta tutussa maastossa. Ensisijaisen suunnitelman mukaisen reitin kokonaispituudeksi muodostuisi 32 - 40 kilometriä. Nykyisen sääennustuksen mukaan viikonloppuna sataa lunta reilusti ja ensi viikolla keli pysyy pakkasella.

  Finlandia-hiihdon päätoimikunta on kuitenkin päättänyt myös aloittaa varareitin teon Vesijärven jäälle. Reitin valmistelu aloitetaan tällä viikolla ja samalla aloitetaan myös jatkuva jään paksuuden mittaaminen. Mikäli hiihto siirretään varareitille, tulevat hiihtomatkat olemaan 38 ja 20 kilometriä.

  Vaihtoehtoa, että hiihto peruttaisiin kokonaan, ei tällä hetkellä pidetä mahdollisena. Lopullinen reittivalinta julkistetaan ensi maanantaina 17.2.


  Lisätietoja:
  Juha Viljamaa, puheenjohtaja, 0400 499 099
  Tiina Hernesniemi, pääsihteeri, 050 572 5989