Uutisen päiväys

24.10.2018← Takaisin

Rytmintavaihtokykyä ja teknistä osaamista tarvitaan Hollolan Hopeasommassa

  • Jukka Lehtinen ja Toni Kejonen
  • Kilpailuradan uudistettua pohjaa.

Ratamestari Jukka Lehtisen mukaan radat ovat hieman kaksijakoiset. Alussa mennään rytmillä ja loppuvaiheessa tarjolla tasaisempia osuuksia, joskin palauttavia pätkiä ei ole tarjolla. ”Ensimmäinen 1,5km on niin sanotusti rynkkyrata, joka vaatii tekniikkamuutoksia, kevyttä jalkaa ja loikkaa. Tämän jälkeen on loivapiirteisempää ja hiihdettävämpää pätkää, toki töitä pitää tehdä, sillä palauttavia laskuja ei ole” Lehtinen kuvailee kilpailuissa hiihdettävää viiden kilometrin reittiä.

”Takaosassa on vielä Hollolan oma murhamäki 3km kohdalla, joka vaatii oman osansa urheilijoilta” lisää Lehtinen. Murhamäen päällä on usein myös nähty valmentajat hommissa. Sinne pääseekin kävellen loistavasti tietä pitkin. 

Kilpailun kolmen kilometrin reitiltä tasaiset osuudet ovat poissa ja koko rata vaatiikin hyvää rytminvaihtokykyä, jossa on jyrkkiä ylämäkiä sekä vauhdikkaita ja mutkaisia laskuja. 

Sprintissä hiihdetään jo vuoden 2002 nuorten SM-hiihdoista tutulla radalla vanhempien ikäluokkien toimesta. Matkaa 16 -sarjoille kertyy 950m. Nuorempien rata oikaisee hieman, jolloin heidän ratansa on noin 700m mittainen. Sprintin radat kulkevat normaalimatkojen ratojen alun ja lopun. 

Kaikki kilpailuradat on tämän kesän aikana kunnostettu ja ne ovat kivituhkapinnan lisäksi saaneet lisää leveyttä. 

Tiivis kilpailukeskus luo tunnelmaa ja tarjoaa kaiken tarvittavan läheltä 

Hollolan Hopeasomman kilpailunjohtajana toimii Toni Kejonen. Hän on erityisen tyytyväinen kilpailukeskuksen tiiviyteen ja siihen, että se pystyy tarjoamaan niin kilpailijoille kuin katsojillekin pienessä paketissa kaiken tarvittavan. 

”Kilpailijoille radat eivät ole liian vaativia, mutta tarjoaa kuitenkin haasteita. Lisäksi yleisön on mahdollista seurata kilpailijoiden menoa monesta paikassa” kertoo Kejonen. Kilpailumaastoon ollaan myös ajamassa yleisölle reitit katselua varten. 

Kejosen mukaan kilpailukeskus on tiivis ja esimerkiksi ruokailut järjestetään joka päivä alueen jäähallissa. Lisäksi majoitustilaa on paljon naapurissa Lahdessa ja kilpailualueelle on helppo tulla mistä suunnasta tahansa.   

Kejonen ja Lehtinen toivottavat kilpailijat, huoltajat ja katsojat tervetulleeksi tutustumaan Hollolan Hopeasomman kilpailumaastoihin jo esikisoissa 19.1.2019. 

Katso HS-ratojen esittelyvideot täältä