Uutisen päiväys

7.3.2019← Takaisin

MM-kisaääni Mikko Reitti ensimmäistä kertaa kuuluttajana Hopeasommassa

Liikunnan riemua, iloa ja tekemisen meininkiä odottava Mikko Reitti kuullaan Hopeasomman loppukilpailuissa ensimmäistä kertaa. Lahden MM-hiihdoista sekä muista lukuisista tapahtumista tuttu ääni toteaa Hopeasompa-neitsyyden menevän Hollolassa.

”Porukkaa on paljon ja nämä ovat nuorille kauden pääkisat, joten odotan että Heinsuon Urheilukeskuksessa tulee olemaan iloinen meininki ja suksensuihke koko ajan käynnissä. Odotan sellaista reipasta ja iloista tapahtumaa”, kertoo Reitti omista tunnelmistaan muutama päivä ennen kisaviikonloppua. 

Hän on valmistautunut tapahtumaan jo pitkään. Valmistautuminen alkaa siitä päivästä, kun tietää olevansa johonkin kilpailuun on menossa. Kuuluttajat tekevät pitkään taustoitusta ja työ ei olekaan vain menemistä paikanpäälle ja pistää mikrofonin auki. 

”Koko ajan teen taustoitusta siitä, ketä on mukana ja minkälainen kilpailu on tulossa. Intensiivinen työ alkaa noin 3-4 päivää ennen ensimmäistä kisapäivää. Siinä selviää se, ketä on viivalla ja minkälaista taustoitusta heistä tehdään. Kun mennään itse kilpailupäivään, siihen luon oman käsikirjoituksen, jonka sitten urheilijat täydentävät - mitä tapahtuu mihinkin aikaan ja minkälainen rytmitys on missäkin kohtaa. Valmistautuminen on sellaista käsikirjoittamista ja taustoittamista”, kuvaa Reitti omia rutiineitaan ennen kisaviikonloppua. 

Satoja hiihtäjiä ja monta tuntia äänessä päivän mittaan oleva Reitti kuvaa itseään moottoriturvaksi jonka ääni ei väsy. ”Avaan mikrofonin ja annan mennä. Kyllä se on sitä oman äänen käyttöä ja tuntemista siitä, että miten puhuu ja kuinka ääntä käyttää. Koko ajan ei pidä huutaa ja sillä tavalla vauhkota vaan mennään sen intensiteetin mukaan ja silloin se ääni kestää ja sitä osaa käyttää”. 

Kuuluttajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda kisa-alueelle tunnelmaa. Reitti toivoo myös, että jokainen paikalla oleva pitäisi hyvän fiiliksen yllä ja ottaisi jokaisen nuoren urheilijan huomioon, oli hän sitten mestari tai vaikkapa 68:s. 

”Heinsuon ladut odottaa. Mahtavat olosuhteet ja hyvä fiilis ja kaikki mukaan tsemppaamaan. Kannustetaan toisiamme niin silloin se fiilis vielä paranee”, toteaa Reitti vielä lopuksi.