Uutisen päiväys

8.3.2019← Takaisin

Eevi-Inkeri Tossavainen ja Leevi Vuorinen hiihtivät 16-sarjojen sprinttimestareiksi Hollolassa

  • Ike Melnits, Leevi Vuorinen, Topias Kemppi
  • Maija Tiainen, Eevi-Inkeri Tossavainen, Saara Mattila
  • Peppi Leppälä, Jenna Rautiala, Emelie Hägglund
  • Anton Packalén, Lukas Kuuttinen, Daniel Onnela

Eevi-Inkeri Tossavainen Savonlinnan Hiihtoseurasta hiihti jo kauden toiseen sprinttimestaruuteensa, kun hän voitti kaksi viikkoa sitten Kuopiossa myös 18-sarjan mestaruuden. Tiukan vastuksen Hollolassa antoi hopealle yltänyt Maija Tiainen Kerimäen Urheilijoista sekä Saara Mattila Valkeakosken Hakasta.

”Pertsa kulkee hyvin ja sprinttikin, joten on ihan oma vahvuus.”, sanoi tuore mestari Tossavainen kilpailun jälkeen. 

”Välierään sovittiin Saaran kanssa, että ei hiihdetä toisemme päälle eikä kaadeta toisiamme, kunhan hiihdetään molemmat finaaliin. Olin koko päivän hiihtänyt sellai aika rennosti ja helposti, että finaalissa jaksaa. Se oli ihan suunniteltu, että tossa viimeiseen mäkeen on sitten iskun paikka”, kuvasi Tossavainen päivän taktiikkaansa. 

Täysin kolaroinneilta ei selvitty, sillä finaalissa viimeisessä mäessä sekä Tiainen että Mattila hieman kompuroivat ja samalla Tossavainen pääsi hyvällä iskulla hieman karkuun ja hiihti voittoon. 

”Ainahan sitä pitää lähteä voittamaan ja voittoa hakemaan ja sitten katsotaan mihin se riittää”, kertoi Tossavainen viikonlopun muiden matkojen tavoitteistaan.

Leevi Vuorinen Skiteam 105 oli vahva koko päivän miesten 16-vuotiaiden sarjassa. Hän voitti sekä karsinnan että kaikki eränsä ja pääsi finaalissa tuulettamaan maalissa voittajana. Toiseksi hiihti Ike Melnits IF Sibbo Vargarna ja pronssia nappasi Topias Kemppi Espoon Hiihtoseurasta. 

”En olisi aamulla, kun heräsin uskonut että tänään pystyy voittamaan. Ike on ollut niin kovassa kunnossa koko talven, että ei ollut lähtökohtaisesti niin realistinen, että voitto tulisi. Karsinta oli vähän sellaista, että ei niin hyvältä tuntunut. Erät menivät kuitenkin yllättävän hyvin. Sai aika paljon irti itsestään. Vielä finaalissa niin paljon kuin lähti, kyllä sen ihan hyvin jaksoi”, kuvasi Vuorinen päiväänsä. 

”Lähdöt eivät ole olleet ihan parhaita. Jäin toiseksi lähdössä, mutta laskussa pääsin sitten hyvällä suksella ohi ja sitten vaan luukut auki ja niin paljon kuin lähtee ja katson kauan jaksan ja hyvin jaksoin loppuun”, kertoi Vuorinen omasta taktiikastaan finaaliin. 

Huomiseen henkilökohtaiseen kisaan hän lähtee rennoin mielin ja viestiin nauttimaan tiimikavereiden kanssa. 

”Kyllä nyt on tavoitteet saavutettu tähän viikonloppuun. Kyllähän sitä kovaa lähdetään huomennakin hiihtämään ja viestiä on ihan hauska hiihtää, kun ei tarvitse aina yksin hiihtää”, päättää Vuorinen. 
 

Kuuttinen ja Rautiala 14-sarjan mestareiksi

Jenna Rautiala Pyhäjärven Pohdista hiihti 14-sarjan tyttöjen mestariksi. Hopealle sijoittui Peppi Leppälä Reisjärven Pilkkeestä ja Emelie Hägglund Borgå Akilles saavutti pronssia. 

”En voi vieläkään käsittää mitä on tapahtunut. Kyllä sitä vähän itkettiin maaliin tultua. Mutta todella todella hyvät fiilikset on”, kertoi Rautiala kilpailun jälkeisistä tunnelmistaan. 

”Taktiikkana oli se, että lähdetään alusta saakka täysiä ja ensimmäiseen mäkeen ensimmäisenä ja siitä laskuun. Siitä pyritään jätättämään muita ja siinä onnistuttiin ja taktisesti hyvä hiihto” kuvasi erittäin tyytyväinen Rautiala omaa päiväänsä. 

Lukas Kuuttinen Närpes Kraft Skidföreningistä hiihti 14-sarjan poikien mestariksi halliten päivää karsinnasta lähtien. Hopealle ylsi Anton Packalèn Espoon Hiihtoseurasta ja pronssia nappasi Daniel Onnela Skiteam 105:stä. 

”Melko hyvin sujui päivä. Oli vahvaa menoa alusta loppuun. Tunsin, että minulla on ehkä enemmän voimaa tämän päivän kisassa. Kisa sujui erittäin hyvin” kertoi Kuuttinen kilpailustaan. 

Viikonloppuna hänellä on vielä tavoitteena toinenkin mitali henkilökohtaiselta matkalta. 

Kuvat: Aku Mattila