Uutisen päiväys

17.1.2019← Takaisin

240 hopeasompaajaa tutustumassa kisalatuihin esikisoissa – Heikkinen testaa kuntoaan Hollolassa

  Hopeasomman esikisoissa lauantaina nähdään kovatasoiset kilpailut niin HS-sarjoissa kuin aikuisissakin. Kovimpana nimenä ilmoittautuneiden joukosta löytyy maailmanmestari Matti Heikkinen. Yhteensä 460 osanottajaa nähdään hiihtämässä lauantaina kilpaa Intersport Valo -hiihdoissa Hollolassa Heinsuon Urheilukeskuksessa.

  Ensimmäistä kertaa kilpailunjohtajana toimiva Toni Kejonen odottaa lauantain kilpailuista hyvää kenraalia varsinaista Hopeasomman loppukilpailua ajatellen. 

  ”Minulle kisat ovat todellinen kenraaliharjoitus, onneksi ympärillä on kokenut kisaorganisaatio. Järjestelyt sujuvat hyvin ja tahti tulee tiivistymään viimeisten viikkojen aikana kohti päätapahtumaa. Lumitilanne näyttää nyt hyvältä, mutta lumetusta harkitaan vakavasti sopivan ajankohdan löydyttyä” Kejonen kertoo.

  Esikisoissa hiihdetäänkin hyvän lumitilanteen johdosta erinomaisilla laduilla, samoilla kisareiteillä sekä 20 sekunnin lähtöväleillä kuin Hopeasomman loppukilpailujen henkilökohtaisilla matkoilla 9.3. 

  ”Tämän vuotisessa kilpailuissa on hieman erikoisempi vivahde kuin edellisen vuosien Hollolan kansallisissa, kun useat hopeasompalaiset tulevat tutustumaan kisareitteihin ja saavat vertailupohjaa kilpakumppaneihinsa” kuvaa Kejonen esikisojen luonnetta.

  Runsaan osanottajamäärän johdosta järjestäjät pyytävät niin kilpailijoilta kuin katsojilta malttia saapumisessa. Kilpailussa käytetään samoja parkkipaikkoja kuin Hopeasomman loppukilpailuissa. 

  Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyvät täältä