Uutisen päiväys

19.3.2018← Takaisin

Maastohiihdon yläkoululeirityshaku kaudelle 2018–2019 on nyt auki

  Maastohiihdossa järjestetään yläkouluikäisille leiritystä aikaisempien vuosien tapaan. Leirityksen tavoitteena on yhdistää opiskelu ja urheilu saumattomasti yhteen. Leirien aikana tehdään oman koulun koulutehtäviä ja harjoitellaan laadukkaasti ammattivalmentajien johdolla. Lisäksi keskitytään mm. elämänhallintataitojen opetteluun ja taitoharjoitteluun.

  Olympiakomitea koordinoi yläkoululeiritystoimintaa ja uutena asiana tulevalle kaudelle ovat Kasva urheilijaksi -materiaalit, joissa käsitellään niin psyykkisiä taitoja, urheilijan ravintoa kuin arjenhallintaa. Näiden materiaalien avulla urheilijat saavat leireillä tärkeää oppia urheilullisesta elämäntavasta. Iso osa asioista käydään läpi luennoilla ja osa jää tehtäväksi kotona leirien välissä.

  Maastohiihdon yläkoululeiritykset ovat osa Suomen Hiihtoliiton valmennusjärjestelmää, jonka tarkoituksena on edesauttaa nuoren maastohiihtäjän uraa omalla urheilijan polullaan. Leirityksiä koordinoi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, joka on myös johtava yläkoululeirityksien järjestäjä. Muut leirityksien järjestäjät ovat Lapin Urheiluakatemia (Rovaniemi), Pajulahden Urheiluopisto (Lahti), Varalan Urheiluopisto-Jämin aluevalmennuskeskus (Varala-Jämi) ja Norrvalla Folkhälsan (Vöyri).

  Maastohiihdossa kaikkiin leirityspaikkoihin haetaan valtakunnallisen hakulomakkeen kautta. Täytä hakulomakkeen kohtaan ”ensisijainen hakupaikka” se leirityspaikka, johon haluat mukaan. Toissijaiseen kohtaan voit lisäksi laittaa jonkun muun paikan, jos haluat. Mikäli sinua ei valita ensisijaiseen hakupaikkaan, niin siirrämme hakusi toissijaiseen paikkaan. Jos tulee kysyttävää hakuun liittyen, ole yhteydessä Jussi Simulaan (yhteystiedot alla). Jos tulee kysyttävää eri leirityspaikkojen toiminnasta, ole yhteydessä ko. yläkoululeirityksen maastohiihtovalmentajaan (yhteystiedot alla).

  Linkki hakulomakkeeseen: https://goo.gl/forms/gfxdwzL0TpD53Bxp2

  Haku päättyy 30.4.2018 klo 12.00.

  Hakulomakkeessa annettuja tietoja käytetään valintakriteereinä maastohiihdon yläkoululeirityksien yhteisessä sähköisessä haussa. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.


  Lisätietoa eri paikkojen leirityksestä saat seuraavilta nettisivuilta ja henkilöiltä:

  Vuokatti: http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/Hakeminen/Yläkoululeiritys
  Jussi Simula, jussi.simula@vrua.fi, 044 371 6364

  Rovaniemi: http://www.lapinurheiluakatemia.fi/ylakouluakatemia/
  Janne Hyyppä, janne.hyyppa@santasaport.fi, 040 578 9137

  Vöyri: https://www.folkhalsan.fi/unga/unga/lager-for-blivande-idrottare/
  Roland Villför, roland.villfor@edu.vora.fi, 040 771 8988

  Varala–Jämi: https://varala.fi/kilpaurheilu/ylakoululeiritys/
  Ville Pirttijoki, ville.pirttijoki@hierontajaurheilupalvelu.fi, 045 259 0988

  Pajulahti: http://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/maastohiihto/
  Maria Heikkilä, mariaelisa.heikkila@gmail.com, 040 834 8575