Uutisen päiväys

15.5.2020← Takaisin

Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahaston avustushaku on auki!

  Suomen Hiihtoliitto avaa haettavaksi avustuksia Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahastosta.

  Rahasto perustettiin vuonna 2019, kun yksityishenkilö lahjoitti Suomen Hiihtoliitto ry:lle 300 000 (kolmesataatuhatta) euroa. Rahastosta myönnetään avustuksia nuorten lahjakkaiden ja lupaavien maastohiihtäjien sekä hiihtoseurojen valmennus- ja koulutustoiminnan tukemiseen seuraavien kolmen kauden aikana.   

  Nyt haettavaksi on avattu nuorten lupaavien urheilijoiden tuet. Myönnettävät avustukset vuosittain ovat 2000-3000€/urheilija ja ne kohdistetaan 17-23-vuotiaiden urheilijoiden tukemiseen (kaudella 2020/21: vuosina 1997-2003 syntyneet). Avustus suositellaan maksettavaksi valmennusrahastoon ja käytettäväksi rahaston hyväksymiin urheilukuluihin, joita ovat muun muassa harjoittelun, valmentautumisen ja valmentajan kulut. Mikäli avustus maksetaan suoraan urheilijalle, se on veronalaista tuloa.
   

  Avustuksen myöntökriteerit:

  1. Menestys kansainvälisissä arvokilpailuissa                

  • MC- ja MM-kilpailut
  • Nuorten MM-kilpailut                      
  • EYOF-, YOG- ja Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut

  2. Menestys yleisen sarjan ja nuorten SM-kilpailuissa
  3. Menestys kotimaisissa nuorten cupeissa (ST1- ja Fennovoima Cup)
   
  Avustusta voivat hakea myös parahiihtäjät erillisen kriteeristön mukaisesti.

  Nuorten lupaavien urheilijoiden kohdalla voidaan huomioida sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneet kehitysesteet, jolloin uraa tarkastellaan usean kauden perusteella.

  Avustusta on mahdollista hakea lomakkeella 31.5.2020 saakka. Päätökset tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä ja avustuksen saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
  Lisätietoja rahastosta nettisivuilta ja avustusten hakemisesta valmentaja Jussi Simulalta, puh. 044 371 6364, jussi.simula@vrua.fi
   
  Hiihtoseuroille osoitettujen valmentajatukien hakemisesta tiedotetaan myöhemmin, kun Hiihtoliiton henkilöstö palaa lomajaksolta elokuussa.